Mavi Balina oyununa inceleme

Mavi Balina oyununa inceleme

İnternet üzerinden oynanan Mavi Balına isimli oyuna, geçtiğimiz 6 ay içinde gerçekleşen 130 gencin intiharı nedeniyle soruşturma açıldı.

Kırgızistan’ın son zamanlarda internet üzerinden oynanan popüler oyunlarından Mavi Balina, çocuklara ölümle ilgili telkinler verdiği ve iki genci de intihara sürüklediği gerekçesiyle ülke bakanlığı tarafından incelemeye alındı. Bakanlık, oyunu oynayan iki çocuğun intihar ettiğini açıklayarak ailelere oyun hakkında uyarılarda bulundu.

Fotoğraftaki 16 yaşındaki genç kadın Veronika Volkova'nın, Irkutsk bölgesinde bir sitede intihar ettiği bildirildi.

17-03/09/8232325.jpeg

Veronika'nın arkadaşı olan bir başka genç kadın,15 yaşındaki Yulia da intihar eden gençlerden biri ve genç kadının intihar etmeden önce sosyal medya sayfasına 'Son' yazdığı ve bir mavi balina fotoğrafı paylaştığı biliniyor.

17-03/09/8232323.jpeg

NASIL OLSA YENİDEN DOĞACAKSIN

İnternet üzerinde online oynanan oyunda, kullanıcıya çeşitli görevler veriliyor. Görevleri yerine getirilemeyen kullanıcılara "öl nasıl olsa yeniden doğacaksın" telkinleri yapıldığı ifade ediliyor.

Siberian Times gazetesinin haberine göre, olaydan sadece 2 gün önce, Chita kentinde yaşayan 14 yaşındaki bir genç kız da, geçen trenin önüne atlayarak hayatına son vermişti.

17-03/09/8232321.jpg

Ulaşımdan sorumlu polis ise intiharın 'Mavi Balina' adlı bilgisayar oyunu ile ilişkisi olduğunu doğruladı. Geçtiğimiz yıl bir başka Rus gazetesinde yer alan habere göre Kasım 2015 - Nisan 2016 arasında meydana gelen 130 intihar vakası aynı internet gruplarına mensup gençler arasındaydı.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Polis kapsamlı bir soruşturma yapmaya hazırlanırken, sosyal medya üzerinde intihar oyunu olarak adlandırılmaya başlayan bu oyunun lideri olduğu iddia edilen 21 yaşındaki Philip Budeikin, 8 farklı intihar eğilimli grup kurmak suçuyla tutuklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN