2016 En güzel MEB oyunları listesi | EBA eğitici ve öğretici tüm oyunlar...

2016 En güzel MEB oyunları listesi | EBA eğitici ve öğretici tüm oyunlar...

Yazımızdan merak ettiğiniz MEB oyunlarını bulabilir linklerden oyunlara ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen ilkokul ve ortaokul öğrencileri için geliştirilen oyunları haberimizde sizler için derledik. Öğrenciler ise en çok ateş ve su oyununu merak etmeye başladı. İşte tüm detaylarıyla tüm oyunlar ve eğlenceli içerikler...

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencilerde MEB oyunlarını merak etmeye başladı. Siz de yazımızdan yaralanarak tüm MEB oyunlarını bulabilir nası oynandığını takip edebilirsiniz. Öğrencilerin en çok merak ettiği oyun ise Ateş ve Su oyunu oldu. Eğitici öğretici nitelikte olan oyunların tam listesine yazımızdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca nasıl oynandığınıda öğrenebilirsiniz.

MEB tarafından yasaklanmayan ve çocukların oynaması tavsiye edilen eğitici oyunları sitemizin Meb Oyunları kategorisinde bulabileceksiniz. Çocukların derslerine yardımcı, el-göz koordinasyonunu geliştiren ve onların gelişimine olumlu etki edecek faydalı oyunların tamamını artık Kahraman Oyunları'nda bulabileceksiniz. MEB Oyun bölümünde hepinize iyi eğlenceler dileriz.

ZEKA OYUNLARI NELERDİR?

Zeka ve akıl oyunları farklı kuramlara ve uygulamalara göre çeşitli kategorilere ayrılabilir. MEB Zeka Oyunları Dersi Zeka ve Akıl Oyunlarını 6 bölüme ayırarak ünitelendirmiştir. Ortaokullar için hazırlanıp Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın onayından geçmiş olan bu dersin kapsamına giren 6 Ünite/Kategori ve Zeka ve Akıl Oyunları şöyledir: 1. Akıl Oyunları Sudoku Bölgesel Sudoku Sihirli Piramit

16-09/29/angrybird.jpg

MEB tarafından hazırlanan 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya başlanan 5-6-7 ve 8. Sınıflar için zeka oyunları dersi çocuklarımızın günümüz gelişmelerine ayak uydurabilmeleri, kavrama, yorumlama, problem çözme vb. alanlarda gelişimlerini destekleme amacıyla tasarlanmıştır. Zeka oyunları dersi Giriş: Günümüz dünyası bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak hızla değişiyor. Bugünün dünyasında değişimin nesnesi olmak yerine

EBA OYUNLARI

Eğitim-öğretim sürecinde bilişim teknolojisi donanımlarını kullanarak etkin materyaller kullanmanız amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş bir sitedir.

EBA ZEKA OYUNLARI İÇİN TIKLAYIN...

EBA, sosyal bir platform olarak zengin bir içeriğe sahiptir. bunlar arasında; Haber modülü, Dünya modülü,e-kitap, Video modülü, Ses, Görsel, Tartışalım modülleri ve EBA Market ile bir dolu dünya barındırır. Hem eğiten, hem de eğlendiren bir sosyal platform olan EBA, eğitici ve zevkli oyunları da içeriğinde barındırmaktadır. Bu yazımızda sizlerle seçtiğimiz EBA Zeka Oyunlarını paylaşıyoruz.

MEB OYUNLARI

Kelebek Boyama

CircleBreaks

Top Kontrol

Akıllı Küre

Yağmurdan Kaçış

EN GÜZEL MEB OYUNLARI İÇİN TIKLAYIN...

Çarpışan Arabalar

Kim Zilyarder Olmak İster

Golcü Kafalar

Çocuk Giydirme Oyunu

Kayan Kutular

Pasta Yapma Oyunu

İstanbul Fetih

EN GÜZEL MEB OYUNLARI İÇİN TIKLAYIN... 

HEXXAGON Beşgen

Şehir Bulma Oyunu

Satranç

Ameliyat

Angela

Angry Birds

Anna

Araba

Ariel

Barbie Bebek

Barbie

Basketbol

Bebek Arya

Bebek Bakıcılığı

Beceri

Belle

16-09/29/ekran-resmi-2015-10-07-170339.png

Ben 10

Boyama

Bulmaca

Buz Devri

Çiftlik

Çilek Kız

Çizgi Film

Dekorasyon

Dini

Disney

Dişçi

Doktor

Doli

16-09/29/indir.jpg

Dora

Dövme Yapma

Draculaura

Ejderha

Elsa

Equestria Girls

Eşleştirme

Ever After High

Giydirme

Giydirme ve Makyaj

Gumball

Hazel Bebek

Hello Kitty

İlerlemeli

İnşaat

İşletme

İtfaiyeci Sam

İyileştirme

Kaçış

Kayu

16-09/29/dune-buggy.png

Kız

Koşma

Kuaför ve Saç

Lulu Bebek

Makyaj

Mario

Marsupilami

Maşa ve Ayı

Meb Oyun

Mickey ve Minnie Mouse

Minişler

Monster High

Müzik Yapma

Niloya

Oda

Örümcek Adam

Pamuk Prenses

Pepe

Peppa

Pocoyo

Pokemon

Pony

Pororo

Pou

Powerpuff Girls

Rapunzel

Scooby-Doo

Sindirella

Sünger Bob

Süper Kahramanlar

Süper

Şirinler

Tasarım

Tayo Oyunları

Teen Titans

Tom Jerry

Tom ve Angela

Transformers

TRT Çocuk

Winx

Yapboz

Yemek Yapma

Yunus Gösterisi

ZEKA OYUNLARININ AMACI

Zekâ oyunları dersinde öğrencilerin zekâ potansiyellerini tanıması ve geliştirmesi, problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirmesi, hızlı ve doğru karar vermesi, sistematik bir düşünce yapısı geliştirmesi, zekâ oyunları kapsamında bireysel, takım halinde ve rekabet ortamında çalışma becerileri geliştirmesi ve problem çözmeye yönelik olumlu bir tutum geliştirmesi amaçlanmaktadır. Zekâ oyunları dersi öğrencilerin problemleri algılama ve değerlendirme kapasitelerinin geliştirilmesini, farklı bakış açıları oluşturabilmelerini, problemle karşılaştıklarında hızlı ve doğru karar verebilmelerini, bir konuya ve çözüme odaklanma alışkanlığı geliştirmelerini, akıl yürütme ve mantığı etkili bir şekilde kullanma kapasitelerini geliştirmelerini sağlayacaktır. Öğrenciler zekâ oyunlarıyla bireysel çalışmalar ve grup çalışmalarında kendi yeteneklerini ve potansiyellerini daha iyi tanıyacak, geliştirecek ve özgüvenlerini artıracak, başarı için sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlıkları kazanacak ve başarısızlık halinde yılmadan alternatif çözümler ve stratejiler oluşturma tutum ve davranışlarını geliştireceklerdir.

Yazımızdan merak ettiğiniz MEB oyunlarını bulabilir linklerden oyunlara ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen ilkokul ve ortaokul öğrencileri için geliştirilen oyunları haberimizde sizler için derledik. Öğrenciler ise en çok ateş ve su oyununu merak etmeye başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN