Mehmet Şevket Eygi kimdir neden TT oldu? Gazeteci yazar Şevket Eygi hayatını kaybetti

Mehmet Şevket Eygi kimdir neden TT oldu? Gazeteci yazar Şevket Eygi hayatını kaybetti

Bir süredir tedavi gördüğü hastaneden yakın zaman önce taburcu edildikten sonra evinde fenalaşan, tekrardan hastaneye kaldırılmasına rağmen tedaviye cevap veremeyen Gazeteci-Yazar Mehmet Şevket Eygi, yaşama veda etti. Peki Mehmet Şevket Eygi kimdir, neden TT oldu? Eygi, ‘Haberiniz var mı, soruyor musunuz’ başlıklı yazısında ölümünün ardından kedisinin sahiplendirilmesini istemişti. İşte detaylar…

Gazeteci-Yazar Mehmet Şevket Eygi, 86 yaşında hayata veda edince, ‘Mehmet Şevket Eygi kimdir, neden öldü, hastalığı neydi, neden TT oldu?’ gibi sorular da sorgulanmaya başlandı. Bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edilen, evinde tekrardan rahatsızlanarak daha sonra vefat eden Eygi için Cumhurbaşkanı Erdoğan da taziye mesajı yayınladı. Eygi’nin 12 Temmuz Cuma akşamı saat 22:30 sıralarında vefat ettiği bilgisi paylaşıldı. Eygi ile ilgili tüm aradıklarınız ve cenaze bilgileri de karar.com’da…

MEHMET ŞEVKET EYGİ KİMDİR?

7 Şubat 1933 yılında Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde doğan Mehmet Şevki Eygi’nin Millî Gazete’de yazarlık yapıyordu. Anne tarafından dedesi Kolağası Neşet Bey’in torunu, öğretmen bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Mehmet Şevki Eygi, öğrenimine 1940’ta Galatasaray Lisesi’nin ilkokul kısmında başladı. Burada Ünlü kaleci Turgay Şeren, milletvekilliği yapmış fabrikatör Memduh Gökçen ile sınıf arkadaşı olan Mehmet Şevki Eygi, lise döneminde de Abdi İpekçi ile beraber okudu. Fransızcayı mükemmel bir seviyede öğrendiği bu okulda Osmanlı nazırlarından Raşit Erer, Birinci TBMM’de Aydın Mebusu olan Enver Tekand, Nihat Sami Banarlı, Orhan Şaik Gökyay, Ahmet Kutsi Tecer gibi önemli hocalardan ders alan Mehmet Şevket Eygi, 86 yaşında hayata veda etti.

CENAZESİ FATİH CAMİİ'NDEN KALDIRILACAK

Bir süre tedavi gördüğü hastaneden evine taburcu edilen Gazeteci-Yazar Mehmet Şevket Eygi, Cuma günü yeniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Tedaviye cevap vermeyerek hayatını kaybeden Mehmet Şevket Eygi’nin yakınlarının verdiği bilgilere göre; dün akşam saat 22.32’de hayata gözlerini kapadı. Eygi’nin cenazesi Cumartesi İkindi namazını müteakip Fatih Camii’nden kaldırılacak.

19-07/13/mehmet-eygi-kimdir-depo_16_9_1563000222-880x495.jpg

KEDİSİNE SAHİP ÇIKILMASINI İSTEMİŞTİ

Mehmet Şevket Eygi,, “Haberiniz var mı, soruyor musunuz” başlıklı yazısının sonunda şu satırlara yer vermişti: “Vefatımda kedim sağ olursa, dostlarımdan biri ona sahip çıksın, evine götürsün, ölünceye kadar baksın. Öldüğünde cesedini beyaz bir beze sarıp temiz bir yere gömsün. Mütevazı bir hayvandır. Az yer, çok sevgi ister. Gördüğü sevginin on katını verir. Bakan sevap kazanır. Bu iyiliği yapacak olana şimdiden dua ediyorum, teşekkür ediyorum.”

CUMHUBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI

86 yaşında vefat eden Gazeteci-Yazar Mehmed Şevket Eygi'nin yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve münevverlerden biri olan Muhterem Mehmed Şevket Eygi Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Mehmed Şevket Eygi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN