Memura emekliye göbek attıran zam kararı! Yüzde 10'luk zam için o maaş gününü bekleyin: Sonunda istenen oldu!

Memura emekliye göbek attıran zam kararı! Yüzde 10'luk zam için o maaş gününü bekleyin: Sonunda istenen oldu!

Memurlar ve emekliler seçim öncesi ek ücret artışı istiyorlar. Başta sendikalar olmak üzere memur kesimi yüksek enflasyonun karşısında maaşların giderek düştüğünü söylüyorlar. Memur ve emekliler için yüzde 10'luk bir zam daha gelebileceği öne sürülürken sendikalar bu bağlamda Nisan ayını işaret ediyorlar..

2023'ün ilk altı ayında memurlara yüzde 30 zam yapılacak. Memurlar enflasyon nedeniyle ek maaş zammı isterken maaşlarının giderek yükselen enflasyonun karşısında eridiğini dile getiriyorlar.

Asgari ücretin yüzde 54 oranında arttığı, 2023 Ocak ayı zam görüşmelerinde memurlar ile asgari ücret arasındaki farkın kapandığı gözlemlendi. Bilindiği üzere çok sayıda memura asgari ücretin bir tık üzerinde maaş veriliyordu. Seçimler öncesinde sendikalar, memur ve emeklilere ek ücret zammı talebiyle Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in kapısını çaldılar.

Memura emekliye yüzde 10'luk zam kararı

MEMURLAR İÇİN EK ZAM GELECEK Mİ?

Hükümetin seçimler öncesinde Nisan ayı içerisinde gündemine memurlar için yeni zam görüşmelerini eklemesi bekleniyor. Gündemde, memurların Nisan ayında 10 puanlık ek sosyal yardım payı alması yer alacağının söylentileri var..

Edinilen bilgilere göre memur ve emeklilere sendikalarıyla ek ücret zammı görüşmelerinin iyi gittiğini ve Nisan ayında bir değerlendirme yapılacağı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN