Mevzu karizma ise başrolde kadın var

Mevzu karizma ise başrolde kadın var

Aksiyonun durmadığı ‘Ant-Man and the Wasp’ isimli filmde ilk kez Marvel sinematik evreninin baskın erkek süper kahraman yapısı yıkılıyor, kadın karakterler çıkarma yapıyor. “Sürüsüne bereket” dedirten yan hikâyenin yer aldığı yapımda sinemaseverlere 2019’da gösterime girecek ‘Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı Bölüm 2’ için de önemli bir altyapı teorisi sunuluyor.

18-07/05/ekran-resmi-2018-07-05-235258.png

Süper kahramanlar altın çağını yaşıyor. Özellikle Marvel çizgi romanlarından uyarlanan ‘Avengers’ (Yenilmezler) serisi heyecanı arşa çıkarıyor. Fenomen yapımlar izleyiciyle buluşmadan önce bir araya getirilen kahramanların solo filmleri yayınlanıyor. ‘Ant-Man and the Wasp’ da bunlardan biri; ayrıca kendi serisinin ikincisi. Devam filminde 2016’da kahramanların birbiriyle savaştığı ‘Civil War’ ile şu sıralar sinema salonlarını tarumar eden ve Box Office sonuçlarına göre dünya çapında 2 milyar dolarlık gişe rekoru kıran ‘Infinity War’un arasında yaşananlar anlatılıyor. Fakat Ant-Man karakterinden çok Wasp, Janet Van Dyne (İlk Wasp) ve Ghost isimli kadın süper kahramanlar ile baba-kız öyküsü ön plana çıkıyor. Filmdeki birçok yan hikâye konuyu zenginleştiriyor ama “Sürüsüne bereket” dedirten ikincil ve üçüncül olaylar filmi popcorn sinemasına yakınlaştırıyor.

18-07/05/ekran-resmi-2018-07-05-235245.png

Filmdeki olaylar şöyle gelişiyor:

1- 30 yıl önce ilk küçülme kostümlerini giyen Dr. Hank Pym ile karısı Janet Van Dyne nükleer füzeyi durdurmaya çalışırken Janet fazlaca küçülerek kuantum evreninde kapana kısılmış.

2- Günümüzdeki Ant-Man Scott Lang, ‘Civil War’a katılarak suç işlediği gerekçesiyle devlet tarafından ev hapsine mahkûm edilmiş, gün sayıyor. Bu sıra küçük kızıyla vakit geçiriyor, oyunlar oynuyor. Evde şirketteki arkadaşlarıyla iş görüşmeleri yapıyor, FBI peşini bırakmıyor.

3- Dr. Hank Pym ile kızı Hope Van Dyne -namıdiğer Wasp- kuantum evreninde sıkışan Janet’ı kurtarmak için kuantum köprüsü inşa ediyor ama bunun için teknolojik parçalara ihtiyaçları doğuyor. Bu nedenle Sonny Burch adındaki teknoloji kaçakçısıyla iş birliği yapıyorlar.

4- Hope, Sonny Burch ile olan alışverişinde bir kaza sonucu dağılmasına ramak kalan Ghost ortaya çıkıyor. Ghost’un amacı Dr. Hank’in laboratuvarını ele geçirerek yaşama tutunmak.

5- Sonny Burch, iş ortaklarına Dr. Hank’in teknolojisini satmak için herkesin peşine düşüyor.

‘Ant-Man and the Wasp’a ayrıca mizahşör şirket arkadaşları, birçok dev karınca, şehir içi kovalamaca ve FBI da eklenince ne aksiyon duruyor ne de diyaloglar bitiyor… Bu, yapımın hem handikabı hem de sevilme nedeni. Ciddiyetin öldüğü sahnelerde filmin daha eğlenceli bir hâl aldığını söylemek mümkün. Ancak, her şeyden önce tüm zamanların belki de en çok beklenen yapımı, 3 Mayıs 2019’da izleyiciyle buluşacak ‘Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı Bölüm 2’ için çok önemli bir altyapı teorisi sunuluyor. Bunun adı ise kuantum köprüsü! ‘Infinity War’da dünyaların yok edicisi Thanos karşısına ağır hezimete uğrayan süper kahramanlar (Spoiler: Artık kim kaldıysa) bu teknoloji sayesinde zamanda geriye giderek yaşanacakları engellemeye çalışacaklar gibi. Görünen o ki şimdilik en büyük teori bu. Film bitince sinemadan hemen çıkmayın, after credit sahnelerine dikkat! Önemli detaylar var.

‘Ant-Man and the Wasp’ın efektleri, 3 boyutlu sunulması ve çekimleri türe herhangi bir yenilik getirmiyor, dahası ilk ‘Deadpool’ filminin izinden giderek mizaha yakınlaşıyor. Oyunculuk aşamasında da yine kadınlar daha başarılı. Hatta repliksiz sahnelerdeki karizmaları bile erkek karakterleri gölgede bırakıyor. Sinemada ailece keyifle izlenir. Baba ile kız arasında yaşananlar duygusal anlar herkesin yüzünü güldürür.

BAŞKA NELER İZLEYECEĞİZ?

Ormanın derinliklerinde hayatı öğren

Hayat Okulu / Komedi / 116 dakika

18-07/06/schooloflife_still-1000x577.jpg

Yıl: 1930, Paris… Nicolas Vanier’in yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Hayat Okulu’ (L’école buissonnière), yolları kesişen Paul ve Totoche’nin hikâyesini konu ediniyor.  Asi şehir çocuğu Paul vahşi bir bölgede gizemli ve zorlu bir yaşama başlarken, taşralı bir kadın olan Celest’in, geniş bir arazinin bekçisi olan kocası Borel’e emanet. Geniş ormanlık bir alan içerisinde bütün bir arazinin ve sisli göletlerin sahibi, yaşlı ve sessiz bir adam olan Fresnaye Kontu malikânesinde yalnız yaşıyor. Kont arazisinde kaçakçıların dolaşmasına göz yumuyor. Bu da sorunların kaynağı oluyor. Fakat Borel hiçbirine müsamaha göstermiyor. Hepsinin, özellikle de en arsız ve kurnazları olan Totoche’nin peşine düşüyor. Paul böyle bir masalın içinde ve Totoche’nin yanında yaşamı ve ormanın gizlerini öğrenmeye çalışıyor. Kader onun önüne acaba başka neler çıkarıyor? Filmin oyuncu kadrosunda François Cluzet, Jean Scandel, Eric Elmosnino, François Berléand, Urbain Cancelier ve Carolina Jurczak rol alıyor. Senaryo ise Jérôme Tonnerre ile Nicolas Vanier ikilisine ait.

Dua Et Kardeşiz

Komedi / 97 dakika

18-07/06/0734511.jpg

Tuğrul arazilerinden yol geçeceğini öğrenir. Ailesiyle bu durumu paylaştıktan sonra annesi küçük oğlu Ömer’i arar. Apar topar memlekete giden Ömer, bu yolun illegal bir biçimde arazilerinden geçtiğini öğrenir. Her şeyi ortaya çıkarmak için kolları sıvar.

Hayalet Hikâyeleri

Korku / 98 dakika

18-07/06/1242784.jpg

Doğaüstü canlıların varlığından şüphe duymasıyla ünlü Profesör Philip Goodman, esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan idolü Charles Cameron’dan bir davet alır. Goodman’a açıklayamadığı üç vaka dosyası veren Cameron, bunları araştırmasını kanıtlamasını ister.

18-07/05/ekran-resmi-2018-07-05-235117.png

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN