Meyvelerin arasına gizlenen basketbol topunu sadece üstün zekalı insanlar buluyor! IQ'nu ortaya çıkaran zeka bulmacası

Meyvelerin arasına gizlenen basketbol topunu sadece üstün zekalı insanlar buluyor! IQ'nu ortaya çıkaran zeka bulmacası

Aşağıda yer alan bu optik illüzyon resminde, bir basketbol topu göz önünde saklanıyor. Basketbolu 7 saniye veya daha kısa sürede görebiliyorsanız şahin gözlere sahipsiniz. Şimdi bu optik illüzyon mücadelesini deneyerek dikkat becerilerinizi test edin!

Aşağıda paylaşılan görselde armut, kiraz, hindistancevizi, karpuz, portakal, greyfurt, erik, çilek ve muz gibi çeşitli meyve türlerini gösteriyor. Aklınıza meyve salatası geliyor değil mi? Biliyoruz ki bu kadar çok meyveyi bir arada görmek cazip geliyor ve meyveler çok besleyici ve sağlığa faydalı.

Ama hayır, bu meyvelerle ilgili değil, meyvelerin arasına bir şekilde sızan bir basketbol topu ile ilgili. Bu, 7 saniyede meyveler arasında basketbol topunu bulmanız gereken oldukça basit bir testtir. Aşağıda bulunan resme göz atın ve basketbol topunu bulmaya çalışın.

1-017.jpg

BASKETBOL TOPUNU 7 SANİYEDE BULUN

Optik illüzyonlar, algınızı zorlayan ve gözlem becerilerinizi test eden akıl almaz görüntülerdir. Gerçek, fizyolojik ve bilişsel olmak üzere üç tür optik yanılsama vardır.

Netizenler, optik illüzyon problemlerini çözmeyi sever. Zaman geçirmek ve ayrıca problem çözme yeteneklerini arkadaşlarına ve akranlarına göstermek için harika bir yoldur. Çalışmalar ayrıca optik illüzyonların konsantrasyon ve gözlem becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olduğunu göstermiştir.
İyi bir gözlem yeteneğiniz var mı? O zaman öğrenelim.

BASKETBOL TOPU NEREDE GİZLENİYOR?

Bunlar gibi optik illüzyon meydan okumaları, zekanızın yanı sıra gözlem becerilerinizi de test etmenin iyi bir yoludur. Zekanızı test etmenin iyi bir yolu olarak görülse de, bunu yapmanın tek yolu bu değildir. IQ seviyelerinizin ne olduğunu gerçekten bilmek istiyorsanız, profesyonelce oluşturulmuş IQ testleri öğrenmenin en iyi yoludur.

Resim, size Fruit Ninja'yı (meyveleri parçalara ayırmanız gereken mobil oyun) hatırlatan, bazıları kesilmiş, bazıları bütün olan çeşitli meyveler içermektedir.

Önünüzdeki zorluk 7 saniyede bir basketbol topu bulmak ve meyveler arasında ilk bakışta bir basketbol topu bulmak zor bir iş. Bu zorluğu zaman sınırı içinde çözmenin anahtarı, görüntüyü dikkatlice gözlemlemektir. Bu test tamamen gözlem becerilerinizle ilgilidir ve odaklanma seviyeniz bulmacayı çözmede size çok yardımcı olacaktır. Basketbolu gördün mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Görsele dikkatli bakarsanız meyvelerin arasında basketbolu topunu görebilirsiniz. Acele et, zaman bitiyor. Birkaç saniye daha kaldı. Basketbol topunu gördün mü? İyi gözlem becerisine sahip kişiler basketbolu çoktan fark etmiş olabilir. Bazı kullanıcılar ise basketbolu hala bulamıyor. Bunlar için aşağıdaki çözümü sağladık. Basketbolun nerede olduğunu merak mı ediyorsunuz? Okumaya devam et.

Basketbol topu, kolay tanımlanabilmesi için kırmızı bir daire ile vurgulanmış olarak görülebilir.

2-016.jpg


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN