Mide ağrısı nasıl geçer? Mide ağrısına ne iyi gelir?

Mide ağrısı nasıl geçer? Mide ağrısına ne iyi gelir?

Mide ağrısı günümüzde çoğu insanın başına gelmiştir. Mide ağrıları çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Eğer ağrınız çok şiddetli değilse evde yapabileceğiniz basit yöntemlerle ağrıyı azaltabilirsiniz. Peki mide ağrısı nasıl geçer? İşte bilmeniz gerekenler…

 

Mide ağrısına yakalanan kişiler arama motorlarından ‘mide ağrısı nasıl geçer’, ‘mide ağrısına ne iyi gelir’ sorusunun cevabını arıyor. Ağrı dayanılamayacak kadar şiddetliyse hemen doktora başvurun. Ancak hafif mide ağrıları için evde uygulayacağınız yöntemleri sıraladık. İşte bilmeniz gerekenler…

MİDE AĞRISI NEDEN OLUR?

Mide ağrıları çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Kişinin midesi ekşiyor ya da bulanıyorsa, karnında şişkinlik hissediyor ve gaz çıkarma ihtiyacı duyuyorsa mide ağrısı yaşıyordur.Mide ağrısının en sık görülen nedeni yenilen yemeğin dokunması ya da gaz yapmasıdır. Günümüzde insanlarda çok sık görülse de uzun soluklu ve şiddetli mide ağrılarında mutlaka doktora gidilmelidir. Mide ağrısına neden olabilecek hastalıklar şöyle;

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Gastrit: Tedavi edilmediğinde ülsere dönüşen ciddi bir rahatsızlıktır. Mide ağrısının yanı sıra, yemek sonrası şişkinlik ve bulantı görülür.
Reflü: Belirli gıdalar yenildikten sonra görülür. Yutkunmada güçlük, mide ekşimesi, göğüs bölgesinde yanma gibi şikayetlere neden olur.
Yiyecekler: Bazı gıdaların içerisinde bulunan maddeler, mide rahatsızlığına sebep olur.
Çeşitli enfeksiyonlar: Bazı enfeksiyonlarda mide ağrısına neden olur. Bu enfeksiyonların belirtileri arasında mide yanması, iştahsızlık, kilo kaybı vardır.
İlaçlar: Kullanılan bazı ilaçlar mide mukozasına zarar verir.

19-11/19/midejpgg.jpg

MİDE AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Limonlu su: Hazımsızlıktan dolayı çekilen mide ağrıları için limonlu sıcak su içmek fayda sağlayacaktır.
Rezene: Gaz giderici ve ağrıları azaltıcı etkisi olan rezeneyi günde 2 bardak için.
Maden suyu: Maden suları mide asidinin dengelenmesini sağlar. Maden suyu içerken şekersiz, doğal maden suyu olmasına dikkat edin.
Lifli besinler: Sindirim sistemine yardımcı olan lifli yiyecekler, kabızlığa iyi gelir.
Patates: Çiğ patates suyu ve haşlanmış patates mide ağrısına iyi gelir.
Zencefil çayı: Sindirim sistemi için faydalı olan zencefili 1 çay kaşığı bal ile birlikte çay halinde içerseniz ağrılarınızı azaltır.
Yoğurt: Hazımsızlıktan kaynaklanan ağrılara yoğurt iyi gelir.
Zeytinyağı: Safra salgısını destekleyen zeytinyağı, besinlerin sindirimini sağlar. Böylece ağrıları azaltır.
Tahin: Günde 2 kez 2 yemek kaşığı şeklinde tahin tüketmek mide ağrılarını azaltır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN