Mimar Sinan'in eseri Kovuk Kemer’de restorasyon başladı

Mimar Sinan'in eseri Kovuk Kemer’de restorasyon başladı

16’ncı yüzyılda yapılan ve bir Mimar Sinan eseri olan ‘Kovuk Kemer’ restore ediliyor. 20 milyon liraya mal olacağı belirtilen çalışmaların ise 2020'de sona ereceği kaydedildi.

16’ncı yüzyılda yapıldığı belirtilen, İstanbul Eyüpsultan’da bulunan, 408 metre uzunluğa ve 35 metre yüksekliğe sahip olan Mimar Sinan’ın eseri Kovuk Kemer restore ediliyor.

Restoresi yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak olan Eğri Kemer, Kovuk Kemer ve Kırık Kemer gibi isimlerle anılan kemer ise havadan görüntülendi. Görüntülerde 3 katında toplam 31 farklı kemer gözünün bulunduğu tarihi kemerin belirli gözlerindeki yıpranmalar dikkat çekti.

18-09/12/c5f5652e-87f8-4714-8d2c-9271ce3076dc.jpg

2020 YILINDA TAMAMLANACAK

Havadan çekilen görüntülerde tarihi kemerin duvarlarındaki bazı taşların da kırık olduğu görüldü. Restorasyon çalışmaları İSKİ tarafından yürütülen kemerdeki çalışmaların 2020 yılında tamamlanması öngörülüyor.

Uzman bir heyetin de destek verdiği restorasyon çalışmaları sayesinde tarihi yapının gelecek nesillere sağlam bir şekilde aktarılması sağlanacak.

İSTANBUL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN