Morluklar nasıl geçer? Morluklara ne iyi gelir?

Morluklar nasıl geçer? Morluklara ne iyi gelir?

Morluk vücuda alınan bir darbe sonucu oluşur. Morluklar genelde ciddi bir hastalık değildir ancak estetik açıdan hoş durmazlar. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu görüntülerden kurtulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Vücutta morluklar küçük kan damarlarının yırtılması ya da hasar görmesi sonucu oluşurlar. Morluklar birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçerler. Kendi yapacağınız basit yöntemlerle iyileşme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDİR?

Morluklar genellikle vücuda alınan darbe sonucu ortaya çıkar. Deri altındaki kan damarlarının hasar görmesi sonucu oluşan morluklar tamamen iyileşene kadar farklı renklerde görünürler. Morluklar ilk başta kırmızıdır. Kan hücrelerinden gelen oksijenin emilmesiyle morluklar mavi ya da siyaha döner. Ardından solmaya başlayan morluklar yeşil ya da sarı renk alırlar. Tamamen iyileşme süreci 2 haftayı bulur.

NASIL GEÇER?

Moraran bölgeye önce soğuk uygulama yapın. 15 dakikada bir buz torbaları koyarak bölgedeki iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyin. Buzlu uygulamanın sonrası ılık uygulama yapınç böylece kan dolaşımınız artacak ve iyileşme süreciniz hızlanacaktır.

Morluk olan bölgeyi kalp hizasından yukarı kaldırmanız şişmeyi azaltacak ve renk bozukluğunun artmasını engelleyecektir.

Morluk sonrası ağır egzersizlerden kaçının. Egzersiz morluk olan bölgede kan akışını arttıracaktır ve morluğun kötüleşmesine neden olacaktır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Soğan: Morluk olan bölgeye soğan dilimi koymanız morluklara iyi gelecektir.

Buz: Morlukların olduğu bölgeye bir beze sardığınız buz torbalarını koyun. Böylece morluğunuz azalacak ve ağrılarınız gidecektir.

Zencefil: Sıcak su içerisinde beklettiğiniz zencefili morlukların olduğu yüzeye sürün. Zencefil iltihap önleyici özelliği sayesinde hem morluklara hem de neden olduğu ağrılara iyi gelecektir.

Aloe vera: Moraran bölgelerinize aloe vera ile masaj yaparak morartılarınızı önleyebilirsiniz.

19-12/14/morluklarjpgg.jpg

Tuz: Morlukların olduğu bölgeye bir miktar tuz koyun. Böylece hem morluklarınız hem de ağrılarınız gidecektir.

Sirke: Cilt yüzeyindeki kan akışını hızlandıran sirke, moraran bölgenin iyileşme sürecini hızlandırır. Sirkeyi ılık su ile karıştırıp morluk olan bölgeye sürebilirsiniz.

Maydanoz: Maydanozu ezip macun haline getirerek morluk olan bölgeye sürün. Maydanoz morluklara iyi gelerek ağrılarını azaltacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN