Müfit Kayacan kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Müfit Kayacan kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Show TV’nin dizisi Zemheri’nin oyuncu kadrosu göz dolduruyor. Müfit Kayacan’ın hayat hikâyesi de izleyiciler tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Peki oyuncu Müfit Kayacan kimdir ve kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm detaylar karar.com’da…

Show TV ekranlarının Ay Yapım imzalı dizisi Zemheri’de performansıyla dikkat çeken Müfit Kayacan, oyunculuğuyla yine izleyicinin beğenisini kazanmayı başardı. İşte Zemheri oyuncusu Müfit Kayacan’ın hayat hikâyesine dair bilgiler…

MÜFİT KAYACAN KİMDİR?

Müfit Kayacan, 17 Ocak 1959 yılında Antalya’nın Kaç ilçesinde dünyaya gelmiştir. Annesi ev hanımı Meryem Kayacan, babası ise Öğretmen olan Halil Kayacan’dır. 4 kardeş olan Müfit Kayacan ailenin ikinci çocuğudur. İlk orta ve lise eğitimlerini ardından Adana Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü kazanmış ve buradan mezun olmuştur.

Müfit Kayacan, evli ve iki çocuk babasıdır. Çocuklarının ikisi de erkek olup isimleri Oğulcan Kayacan ve Onur Can Kayacan’dır.

2019 yılı itibarıyla 60 yaşında olan Kayacan, zaman zaman değişmekle birlikte 77 kilo ağırlığında ve 1.78 cm boyundadır.

OYUNCULUK HAYATI

Müfit Kayacan, oyunculuk hayatına ilk defa 1983 yılında “Ormanın Bekçileri” isimli oyunda rol alarak adım atmıştır. Müfit Kayacan, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer almaktadır. Kurucusu olduğu belediye tiyatrosunda 25 yıldır genel sanat yönetmenliği görevini yürütmektedir. Aynı dönemde burada 25 oyunun yönetmenliğini de yapmıştır. Ayrıca 32 farklı oyunda da rol almıştır.

Burada sürdürdüğü görevlerin yanında başka görevler de üstlenen Kayacan, 10 yıl boyunca Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Daire Başkanlığı görevini ifa etmiştir.

Görevde bulunduğu süre içerisinde ilk kez 1993 yılında 6 lisenin katılımı ile başlayan “Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği” faaliyetlerini devam ettirdi.

Müfit Kayacan ayrıca, “Kadınlar Tiyatro ile Buluşuyor” ve “Likya Seyirlik Oyunlar Festivali”nin fikri liderlerinden biridir.

2014 yılına gelindiğinde Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevinden istifa etme kararı almıştır.

İstifasından boşalan koltuğa da Mehmet Özgür getirilmiştir.

Müfit Kayacan, sinema oyunculuğuna ilk kez 2015 yılında “Abluka” isimli sinemada rol alarak adım atmıştır. Yine aynı yıl başrollerini Çetin Altay, Arzu Yanardağ ve Mesut Yar’ın paylaştığı “Olur İnşallah” isimli sinema filminde rol almıştır.

Kırık Kalpler Bankası, Albüm, Yol Kenarı, Körfez gibi pek çok filmde rol alan Kayacan, “Altın Portakal Film Festivali”nde Jüri üyeliği de yapmıştır.

OYNADIĞI FİLMLER

• Abluka (2015),
• Kırık Kalpler Bankası (2015),
• Olur İnşallah (2015),
• Albüm (2016),
• Yol Kenarı (2016),
• Anons (2017),
• Körfez (2017),
• Son Çıkış (2018),
• A Tale Of Three Sisters - Kız Kardeşler (2019),
• Görülmüştür (2019),

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

DİZİLER

• Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (2016-2017)
• Cesur ve Güzel (2016)
• Adı Zehra (2018)
• Bartu Ben (2018)
• Yüzleşme (2019)

19-12/20/mufit-kayacann.jpg

TİYATRO

Ormanın Bekçileri, Küçük Nasreddin, Rumuz Goncagül, Becerikli Kanguru, Topuzlu, Köşe Kapmaca, Kırmızı Sokağın Suzanı, Keşanlı Ali Destanı, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Ay Işığında Şamata, Canlar Ölesi Değil, Sayım Suyum Yok , Fehim Paşa Konağı, Kanlı Nigar, Nalınlar, Öykülerin Azizliği, Köşe Kapmaca, Düğün Ya Da Davul, Aşk Grevi, Politikada Bir Sarı Çizmeli, Cimri, Yobaz, Töre, Rumuz Goncagül, Komşu Köyün Delisi, Definename, Vatan Kurtaran Şaban, Fehim Paşa Konağı, İnadına Yaşamak, Heccav Yahut Şair Eşref'in Esrarengiz Macerası Çelenk, Carmela ve Paolino, Azizname.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN