Mustafa Koç kimdir nasıl öldü? İhmal değil cinayet

Mustafa Koç kimdir nasıl öldü? İhmal değil cinayet

Piri Reis Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Mustafa Koç ile ilgili ‘Ekşisözlük’te açılan bir başlık altına pek çok yorum yapılınca, ‘Mustafa Koç kimdir, nasıl öldü, Twitter adresi ne?’ gibi sorular da sorgulanmaya başlandı. İddiaya göre 3 aylık gemi stajı için İstanbul’dan Hindistan’a hareket eden Koç, ihmaller zincirinin ardından ağır çalışma şartlarına dayanamayarak yaşamını yitirdi. İşte sosyal medyada ve Ekşisözlük’te yer alan Mustafa Koç olayı ile ilgili aradıklarınız…

Sosyal medyada konuşulanlar arasına giren Mustafa Koç olayı tam bir vahşet. Denizcilik okuyan Koç, 3 aylık staj dönemi için bir gemi ile anlaştı. İstanbul’dan Hindistan’a gidecek olan Koç, staj öncesi tüm kontrollerini ve aşılarını eksiksiz olarak yaptırdı. Ancak iddiaya göre ağır şartlar altında 20 saate kadar çalıştırılan ve sağlıksız ortamda yatırılan Mustafa Koç, akciğer enfeksiyonu yüzünden Cibuti’de hayatını kaybetti. Peki Mustafa Koç kimdir? Mustafa Koç nasıl öldü? İşte o gelişmeler…

MUSTAFA KOÇ KİMDİR?

Piri Reis Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Mustafa Koç, 3 aylık gemi staji için İstanbul’dan Hindistan’a giden bir gemide çalışan Mustafa Koç, iddiaya göre hiçbir sağlık probleminin olmamasına karşın, ağır ve sağlıksız çalışma koşullarından dolayı hayatını kaybetti. Mustafa Koç’un kardeşinin iddiasına göre Koç, ihmaller yüzünden hayatını kaybetti. İşte Mustafa Koç olayı ile ilgili detaylar…

45 DERECE SICAKLIKTAKİ REVİRDE YATMAK ZORUNDA KALDI

19 yaşındaki Piri Reis Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Mustafa Koç, 3 aylık gemi stajı için İstanbul'dan Hindistan'a hareket etti. Fırtınadan ötürü stajyer olduğu gemi, limana yanaşamadı ve 11 gün noyunca Hindistan'da hijyenik olmayan bir otelde konakladı. 11 günün ardından staj yapacağı gemisine katılan Mustafa Koç, Hindistan'dan Cibuti'ye doğru yola koyuldu. 18 gün boyunca ortalama olarak 20 saat çalıştırıldığı ileri sürülen Mustafa Koç'un yatması gereken kamarada Guardlar kaldığı için kendisine revirde kalmasının söylendiği aktarıldı. Geminin havalandırma sisteminin bozuk ve sebebi belirsiz olmakla beraber kaldığı vantilatörün alınmış olması münasebetiyle ortalama 45 derece sıcaklıktaki bir revirde uyumak zorunda bırakıldı.

19-07/16/1.jpg

                                  Mustafa Koç'un kardeşinin attığı tweetten bölüm...

AİLESİNE DE ŞARTLARININ KÖTÜ OLDUĞUNDAN BAHSETTİ

Gemide stajyerlerin temizlemesinin yasak olduğu 20 metre derinliğindeki 1 metre açıklı bulunan ve 50 derecelik bir tank da Koç'a temizletildi. Normalde tank temizlemenin oldukça riskli olduğu kalıntılarından dolayı bu işin riskli bir iş olduğu söylendi. Bunun gibi 18 gün boyunca zorlu şartlar altında çalışan Mustafa Koç, ailesine de uygun koşullarda çalışmadığını anlattı.

19-07/16/2.jpg

                                 Mustafa Koç'un kardeşinin attığı tweetten bölüm...

11 TEMMUZ GÜNÜ HAYATINI KAYBETTİ

11 Temmuz günü sabaha karşı 04:00 civarı Cibuti limanında vardiyası olmasına karşın yorgunluğundan ötürü uyandırılmadığı ileri sürülürken, sabah 08:00 gibi uyandırılmak üzere odasına girildiğinde cansız bedeni ile karşılaşıldı. Cibuti'de Mustafa Koç'a yapılan otopsinin ardından akciğer enfeksiyonu yüzünden hayatını kaybettiği anlaşılan Mustafa Koç'un staj öncesi detaylı sağlık kontrollerinden geçtiği ve aşılarının tamamını da yaptırdığı ortaya çıktı.

Daha öncesinden herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığı, MLC standarlarına göre de bu çalışma şartlarının uygun olmamakla bu şartların daha önce ilk kez karşılaşılan koşullar olmadığı öne sürüldü.

19-07/16/878.jpg

                                            Mustafa Koç'un son tweetleri...

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

19-07/16/d_hzor7xuaailq4-1563269715-1563270675.jpg

19 yaşındaki stajyerin şüpheli ölümünün ardından Piri Reis Üniversitesi'nden yayınlanan taziye mesajı 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN