Mutfak tezgahlarınızdaki kararmış silikon lekelerine bu yöntemle veda edin! Tesisatçıların sır gibi sakladığı yöntem ifşa oldu

Mutfak tezgahlarınızdaki kararmış silikon lekelerine bu yöntemle veda edin! Tesisatçıların sır gibi sakladığı yöntem ifşa oldu

Yemek yemenin temel bir ihtiyaç olduğunu düşünürsek; mutfağın kirlenmesi ve dağılması da doğal bir durum olarak kabul edilebilir. Peki sürekli kullandığımız mutfak tezgahımızın silikonların üzerinde oluşan siyah lekelerden ve küften nasıl kurtulabiliriz?

Sevseniz de sevmeseniz de, yemeklerinizi pişirdiğiniz alan olan mutfağınızı temizlemek her ev rutininin önemli bir parçasıdır. Ancak her şeyin hızlı bir şekilde silinmesi yeterli değildir. Kontrol altında tutulmazsa, kir çok hızlı bir şekilde birikebilir ve küçük şeyler mutfağınızda düzgün çalışmanızı ve olabildiğince iyi görünmesini engelleyebilir. Bu nedenle, sık sık mutfağınızı derinlemesine temizlemeniz önemlidir. Bunun can sıkıcı bir görev olabileceğini biliyoruz.

MUTFAK TEZGAHLARINIZDAKİ KARARMIŞ SİLİKON LEKELERİNE BU YÖNTEMLE VEDA EDİN! TESİSATÇILARIN SIR GİBİ SAKLADIĞI YÖNTEM İFŞA OLDU

Mutfak, evde en sık kullanılan yerlerden biridir. Sürekli yemek piştiği için doğal olarak buhar çok oluşur. Nem orada toplandığından, küf gibi ilgili sorunlara eğilimlidir. Siyah küf genellikle mutfak tezgahınızın kenar kısımlarında görülür çünkü suyun birikip saklanabileceği yerler oralardır. Silikonların sararmasının ya da küflenmesinin yani kararmasının nedenleri neme ve suya maruz kalmalarıdır. Küf oluşumunu tedavi etmemek alerjileri alevlendirebilir, solunum problemlerine neden olabilir, derz ve dolgu macunu kalıcı olarak lekeleyebilir ve sadece göze batabilir. Mutfak tezgahınız, temizlenmesi zahmetli olabilecek birçok küçük elemanla doludur. Öyleyse, mutfak tezgahınızı kirliden parlak hale getirmek için en iyi derinlemesine temizlik ipuçlarımızdan bahsedelim.

corian-tezgah-temizligi-nasil-yapilir-1024x728.jpg

Mutfak tezgahınızın genellikle bulaşık yıkadığınız kısım yani lavabonun olduğu kısımlardaki siyah küf nasıl temizlenir? Cevabımız pamuğun üzerine domestos dökün ve kararmış yüzeye sürün ve sabaha kadar bekleyin. Hatta domestoslu pamuğu lekelerin üzerine kapatıp sabaha kadar bekletebilirsiniz. Kararmış lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz.

NASIL YAPILIR?

  • Sararan ya da kararan silikonun üzerini pamukla kapatın.
  • Sulandırdığınız çamaşır suyunu bir sprey şişesi yardımıyla pamuğun üzerine sıkın.
  • Böylece yüzeyde nemli şekilde çamaşır suyu kalacak. Tüm lekeler pamuğa yapışacağı için de temizlemeniz kolay olacaktır.
  • Bu şekilde bir gece bekletin.
  • Pamuğu kaldırdıktan sonra beyazlayan yüzeyi bol suyla temizleyin ve kurulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN