7 saniyede farklı deveyi bulun zeka seviyeniz ortaya çıksın! Doğru cevap verenlerin IQ'su 150'nin altında çıkmıyor

7 saniyede farklı deveyi bulun zeka seviyeniz ortaya çıksın! Doğru cevap verenlerin IQ'su 150'nin altında çıkmıyor

IQ testleri 1800'lü yılların sonundan bu yana hayatımıza girmiş durumda. İnternet teknolojisinin gelişmesi ve sosyal medyanın hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmasıyla birlikte IQ testleri de oldukça yaygınlaştı. Bu kez karşınıza en yaygın IQ testlerinden biri olan farklı deveyi bulma testiyle karışınızdayız. Resimdeki farklı deveyi 7 saniyede bulmaya çalışın.

Dikkat becerilerinizin test etmek için harika bir aktivite olan ara ve bul mücadelesi, aynı zamanda zeka seviyenizin ne kadar iyi olduğunu da açığa çıkarıyor. Bu görseldeki tek deveyi 7 saniye içinde bulabilir misin?

Görüntüde gizlenmiş herhangi bir öğeyi veya şeyi bulmak, bir ara ve bul oyununun amacıdır. Nesne görüntünün herhangi bir yerine gizlenebilir ve görevi düzgün bir şekilde tamamlamak için kullanıcının gizli nesneyi verilen süre içinde bulması gerekir.

Bu aktivite, gözlem becerilerinizi test etmek ve geliştirmek için iyi bir yoldur. Bu etkinliğin en iyi yanı, bireysel olarak veya gruplar halinde deneyebilmenizdir. Gözlem becerilerinizi test etmek ister misiniz Başlayalım.

zk1.jpg

FARKLI OLAN DEVEYİ 7 SANİYEDE BULUN

Aşağıda gösterilen görüntü, üst üste dizilmiş bir deve koleksiyonudur. Kullanıcılar için zorluk, deve yığını arasından tek deveyi bulmaktır. Bu zorluğu çözmenin en iyi yolu, görüntüyü dikkatlice gözlemlemek ve görüntüde görülen modelden herhangi bir sapmayı tespit etmektir.

Bu testin zorluk seviyesi kolaydır ve iyi gözlem becerilerine ve durumsal farkındalığa sahip bir birey, farklı deveyi kolayca tespit edebilir. Bu resimde develer bir yöne dönük olarak görülüyor ancak diğer develerden sadece bir tanesi aynı yöne bakmıyor ve o garip deveyi bulmanız gerekiyor.
Farklı olan deveyi görebiliyor musun?

FARKLI OLAN DEVE NEREDE?

BU zeka testini çözmek için acele etlisin çünkü zamanın bitiyor. Bazı keskin gözlü okurların, mükemmel gözlem becerileriyle farklı olan deveyi çoktan tespit ettiklerine inanıyoruz.

Bazı okurlar ise hala farklı olan deveyi arıyor olabilir. Süre doldu. Resimde farklı olan devenin nerede olduğunu merak mı ediyorsunuz? Merak etme, aşağıdaki çözümü kontrol edebilirsin. Okumaya devam et.

ZEKA BULMACASI ÇÖZÜMÜ

Resimde farklı olan tek deveyi verilen süre içerisinde bulan kişileri tebrik ediyoruz. Bu kadar kısa sürede bulmak harika bir gözlem becerilerinizin olduğuna işaret ediyor. Fakat deveyi bulamayanlar üzülmesin. Şansınızı diğer testlere saklayabilirsiniz. Daha fazla optik illüzyon ve zeka bulmacası testi için sitemize göz atabilirsiniz. Şimdi çözüme geçelim.

Tek deve üstten üçüncü sırada, soldan dördüncü sırada görünüyor.

z2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN