Ne kadar zekisin? İnsanların sadece %2'si banyoya gizlenmiş kulaklıkları 7 saniyede bulabiliyor!

Ne kadar zekisin? İnsanların sadece %2'si banyoya gizlenmiş kulaklıkları 7 saniyede bulabiliyor!

Bu optik illüzyon resmi sosyal medyayı sallamaya devam ediyor. Açıklamalara göre sadece yüksek IQ'ya sahip insanlar bu optik illüzyon testini çözebilir. İnsanların sadece %2'si resimdeki banyonun içine gizlenmiş Kulaklıkları 7 saniye içinde fark edebiliyor.

Optik illüzyon, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin veya çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar dahil birçok optik yanılsama görmüş olmalısınız. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir beyin, bir insan, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, bir Kulaklığın Banyonun içinde bir yere saklandığı resimde görülebilir.

1-013.jpg

İNSANLARIN %2'Sİ BANYONUN İÇİNE GİZLENMİŞ KULAKLIKLARI GÖREBİLİYOR

Aşağıdaki görsel hem çocuklar hem de yetişkinler için resimli bulmaca olarak paylaşılmıştır. Bu illüzyonda sabun, deterjan ve saç kurutma makinesinin farklı dolaplarda olduğu bir Banyo görebilirsiniz. Giysiler klozet kapağının yanındaki duvarda asılıdır. Çamaşır makinası ve lavabonun yanında diş fırçalık konulmuştur. Ancak banyonun içinde bir yerde Kulaklık gizlenmiştir.

İllüzyon, izleyicileri resmin içine gizlenmiş Kulaklıkları bulmaya davet ediyor. İnsanların sadece %2'sinin bu görseldeki gizli Kulaklıkları bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ KULAKLIKLARI 7 SANİYEDE FARK ETTİNİZ Mİ?

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş Kulaklıkları gördünüz mü?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Gizli Kulaklıkları bulmakta zorlanıyorsanız, size yardımcı olmak için buradayız. Resme dikkatli bakarsanız, Kulaklıkların dolabın alt rafında deterjanın arkasına saklandığını göreceksiniz. Kulaklıklar, mavi arka planla zekice kamufle edilmiştir. Bu optik yanılsama, görüşünüzün ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir.

Kulaklıklar, çamaşır makinesinin üzerindeki rafın içinde saklanıyor. Resim, görüntüde gizlenmiş Kulaklıkları bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde Banyo içindeki gizli Kulaklıkları vurguladık.

2-005.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN