Nerede, hangi okulda oy kullanacağım? YSK e-Devlet seçmen kaydı sorgulama ekranı 2023

Nerede, hangi okulda oy kullanacağım? YSK e-Devlet seçmen kaydı sorgulama ekranı 2023

2023 seçimleri için tarih belirlendi ve vatandaşlar, "Oy kullanacağım yer neresi?" gibi sorulara cevap aramaya başladı. Seçmen kaydı sorgulamalarının nasıl yapılacağına dair detaylar haberimizde...

2023 genel seçim tarihi belirlendi ve Oy kullanacak kişiler artık oy kullanacakları yeri sorgulamaya başladı. Seçmen kaydı sorgulama işlemleri de bu süreçte önem kazanıyor. E-devlet ve YSK seçmen kaydı sorgulama ekranları aracılığıyla seçmenler, hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

SEÇMEN KAYDI NASIL SORGULANIR?

SEÇMEN SANDIĞI

Oy kullanacak kişiler, YSK'nın e-devlet'te yer alan yurt içi seçmen kaydı sorgulama hizmetini kullanarak, nerede oy kullanacaklarını öğrenebilirler. Yurt dışında yaşayan seçmenler de Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın "yurt dışı seçmen kaydı sorgulama" hizmetiyle seçmen kayıtlarını sorgulayabilirler.

Oy kullanacak kişiler ayrıca "Seçmen Sorgulama Uygulaması" aracılığıyla, askıya çıkan seçmen listelerini sorgulayarak, nerede oy kullanacaklarını öğrenebilirler. Seçmen kaydı sorgulama işlemi, hem YSK hem de e-devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde kendileri, aynı hanede oturan yakınları ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilirler. Askı dönemi sonrasında ise kendileri ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabilirler.

Seçmenler, YSK'nın internet sitesine girerek T.C.kimlik numaralarını girerek seçmen kayıtlarını sorgulayabilirler. YSK sitesinde seçmenlerin bilgileri ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri görüntülenebiliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN