Nihal Koldaş kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Nihal Koldaş kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Show TV dizisi Zemheri oyuncu kadrosunda yer alan deneyimli isim Nihal Koldaş’ın hayat hikâyesi de izleyiciler tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Peki Nihal Koldaş kimdir ve kaç yaşındadır? Tüm detaylar karar.com’da…

1956 yılında Ankara’da dünyaya gelen Nihal Koldaş, Bir Deniz Hikayesi, İçerde, Ağlama Anne gibi dizilerde rol almış ve son olarak da Zemheri dizisinde izleyicinin karşısına çıktı. İşte Zemheri’nin usta oyuncu Nihal Koldaş’a dair bilgiler…

NİHAL KOLDAŞ KİMDİR?

Nihal Koldaş, 1956 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Tam ismi Nihal Geyran Koldaş’tır. Nihal Koldaş küçük yaşlardan itibaren normal eğitiminin yanında ciddi manada tiyatro ve sinema oyunculuğu alanına ilgi duymuş ve bu yolda pek çok eğitim almıştır.

1975 ve sonraki yıllarda birçok tiyatro oyununda rol alıp kendini geliştirmiş ve pek çok usta oyuncudan eğitim almıştır.

Oyunculuk alanında kendini geliştirmiş olan Nihal Koldaş, izleyici karşısına ilk defa 1989 yılında “Cahide” dizisi ile çıkmıştır. Bu adımdan sonra dizi ve film oyunculuğu alanında birçok projede yer almıştır.

Oyunculuk yanında zaman içerisinde yapımcı ve yönetmenlik deneyimi de kazanmış olan Koldaş, bu alanda birçok tiyatro oyunu sahnelemiştir.

Bunlardan ilki 1997 yılında Bilsak Tiyatro Atölyesi bünyesinde Heiner Muller’in Hamlet Makinesi ve William Shakespeare’in Hamlet oyunlarından ilham alarak geliştirilen “Park Yapılmaz” oyunudur.

19-12/31/nihal-koldas.jpg

Türkiye’de oyunculuk sektöründe ün yapması ve tanınması 1997 yılında rol aldığı “Masumiyet” filmi ile olmuştur. Bu filmle hem oyuncu olarak rol almış hem de yapımcılık görevi üstlenmiştir.

Nihal Koldaş, oyunculuk kariyer basamaklarını hızla tırmanırken 2009 yılında Sanem Çelik, Yeliz Doğramacılar ve Songül Öden gibi usta oyuncularla “Güldünya” isimli dizide rol alma fırsatı bulmuştur.

Dizi oyunculuğu yanında sinema sektöründe de oyunculuk yapmaya başlamıştır. Bu anlamda “Kıskanmak”, “Kavşak” ve “Kuma” gibi farklı sinema filmlerinde rol almıştır.

2013 yılına gelindiğinde Hazal Kaya, Hakan Kurtaş, Nebahat Çehre, Aslı Tandoğan, Kaan Urgancıoğlu ve Erkan Can gibi deneyimli oyuncularla “A.Ş.K.” isimli dizide rol almış ve Sırma karakterini canlandırmıştır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

2015’te “Bir Deniz Hikayesi” dizisinde rol aldığı Sırma karakteri ile oyunculuk kariyerine devam etmiş olan oyuncu son yılların dizi oyuncuları arasında aranan isimlerden olmuştur.

2016 yılında ses getiren ve Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İyneli, Bensu Soral ve Mustafa Uğurlu gibi oyuncuların rol aldığı “İçerde” isimli dizide rol almıştır.

2018 yılında “Ağlama Anne” dizisinde de rol alarak oyunculuk kariyerine devam etmiştir.

Son olarak Show TV’nin Zemheri isimli dizi oyuncuları arasında yer alan Deneyimli oyuncu Nihal Yoldaş, hali hazırda yönetmenlik, yapımcılık ve oyunculuk kariyerine devam ediyor. Aynı zamanda profesyonel oyunculuk eğitimleri de vermektedir.

63 yaşında olan oyuncu, 1.65 boyunda, 70 kiloda ve oğlak burcundadır.

ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER

İçerde, Ağlama Anne, Tuzdan Kaide, Mustang, Ana Yurdu, Toz Ruhu, Kavşak, Adalet Oyunu, Masumiyet, Bir Deniz Hikayesi, A.Ş.K, Güldünya, Cahide, Bıçak Sırtı, Kıskançlık, Çoğunluk, Kuma.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN