Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti (Nuray Hafiftaş kimdir?)

Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti (Nuray Hafiftaş kimdir?)

Türk Halk Müziği'nin yanık sesi Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti. Kanser tedavisi gören ünlü sanatçı Nuray Hafiftaş bugün kaldırıldığı yoğun bakımda vefat etti. 2017 yılından bu yana sağlık sorunlarıyla mücadele eden Nuray Hafiftaş'a kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konmuştu. 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eseri olan Nuray Hafiftaş, Müzik kariyerinin yanı sıra naif kişiliğiyle milyonlarca insanın kalbini fethetmişti.

Türk Halk Müziği'nin yanık sesi Nuray Hafiftaş, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında geçirdiği kalın bağırsak ameliyatından sonra karaciğerine de sıçrayan kanser nedeniyle Pendik'teki özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Bu sabah yoğun bakıma kaldırılan Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti. 

18-02/14/nurayy.jpg

NURAY HAFİFTAŞ KİMDİR?

Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 tarihinde Ardahan ilinin bir ilçesi olan Çıldır'da doğdu. İlkokul eğitimini Taksim’de tamamladıktan sonra İTÜ ( İstanbul Teknik Üniversitei) Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak yer aldı, aynı yıl İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı. Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran Türk halk müziğinin usta ismi, 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var. Müzik kariyerinin yanı sıra naif kişiliğiyle milyonlarca insanın kalbini fethetmeyi başaran Nuray Hafiftaş’ın Bilal Ercan'la beraber "Çifte Yürek" adlı halk müziği programı sunuculuğu da çalışmaları arasında bulunmaktadır.

Nuray Hafiftaş'ın Türk Halk Müziği klasik sanatçıları literatürüne girmesine neden olan özellikleri kuşkusuz sadece bunlar değil. "Eyvah Gönül" de ürettikleri eserlerden biri.

2017 yılından bu yana sağlık sorunlarıyla mücadele eden Nuray Hafiftaş'a kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konulduğu duyurulmuştu.

HAYATIM BİR ANDA TEPE TAKLAK OLDU

Kanser olduğunu öğrenen Nuray Hafiftaş yaşadığı zor günleri şu sözlerle anlatmıştı:

Hayatım bir anda tepe taklak oldu. Ben normalde çok pozitif bir insanım. İlk tedaviye başladığım süreçte çok yoruldum çünkü çok yoğun bir şekilde kemoterapi alıyordum. Ancak buraya adım atar atmaz doktorumun hastalığım hakkındaki detaylı bilgi paylaşımları beni çok mutlu etti. Buraya büyük bir mutlulukla geliyorum.

DEVLET TÖRENİYLE UĞURLANACAK

Sanatçı Müşerref Akay, , "Sayın  Cumhurbaşkanımızın emriyle Nuray Hafiftaş'ın cenazesi devlet töreniyle kalkacak"  dedi.

Bu arada Edip Akbayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hafiftaş'ın  sağlık durumunu öğrenmek için Kubat'la hastaneye geldiklerini ancak acı haberi  aldıklarını belirterek, "Çok üzüldük. Halk müziğinde çok sevdiğim bir  arkadaşımdı. Hepimiz faniyiz ama genç ölüm hepimizi üzüyor. Nuray'ın ölümü de  bizi hastanenin kapısında şok etti, sanat camiasının başı sağolsun." dedi.

KUBAT: BÜYÜK DESTEK VERDİLER

Kubat da "Nuray'ın, 6 aydır durumu malumdu. Bu sürede sanat camiası  Nuray'a gerçekten inanılmaz bir destek verdi. Ailesi adına onun için herkese  teşekkür ediyorum. Türkülerimizin başı sağolsun. Görelim dedik ama böyle bir  duruma karşılaştık." diye konuştu.

SON RÖPORTAJI ORTAYA ÇIKTI

Sanatçı Nuray Hafiftaş, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında geçirdiği kalın bağırsak ameliyatından sonra karaciğerine de sıçrayan kanser nedeniyle özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Uzun süre tedavi gören 53 yaşındaki Nuray Hafitaş bugün hayatını kaybetti. Ünlü sanatçı TRT Haber'e verdiği röportajda hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN