Uzmanlar uyardı: O tarihten önce sakın adım atmayın!

Uzmanlar uyardı: O tarihten önce sakın adım atmayın!

Altın piyasası, altın almayı düşünen kişiler ve yatırımcılar tarafından sıkı bir şekilde. Yaşanan son gelişme doğrultusunda FED 2 Kasım 2022 günü faiz kararını duyuracak. Altın fiyatlarında faiz kararının öncesinde ciddi bir yükseliş gerçekleşti. Detaylar haberimizde...

Finans analisti İslam Memiş, gram altın hakkında güncel tahminlerini paylaştı. Memiş, özellikle gram altında beklemekte olduğu yeni zirveyi açıkladı. İslam Memiş'in yapmış olduğu paylaşımda;

"Ons altın fiyatları hakkında konuşmalıyız. Cuma günü büyük düşüş ve yükselişlere şahit olduk. Hem gümüş hem de altın Cuma günü büyük paniklere yol açtı. Bununla birlikte satış yapmış olanlar varsa ciddi bir şekilde üzüntüye ve zarara uğradılar. Ortada büyük bir manipülasyon var. Değerinin çok çok daha aşağısında altın ve gümüş fiyatları mevcut, kesinlikle bunlar bir alım fırsatı. Siz siz olun, elinizde bulunanı satmayın, kaptırmayın. Psikolojik savaşın kaybeden kişisi siz olmayın. Asla panik ve korkuyla birlikte elinizdekileri satmayın, bozdurmayın.

Cuma günü 1617 dolara kadar gerileyen altın onsunun aynı akşam haftayı 1657 dolar seviyesinde tamamladığına şahit olduk. 40 dolarlık bir artış gerçekleşti. Çok ciddi bir fake satıştı, panik ve korkuydu. İnsanların ters köşe olmasıydı. Hiçbir mantıklı açıklaması da bulunmuyordu. Bu sebeple hızlı bir şekilde tekrardan toparladı. 1666-1685 ve yukarıda 1705 dolar seviyesi ons altında. 1685 dolar seviyesi kalıcı olursa yeniden yeni trendden konuşabiliriz.

Ekim ayının son haftası olduğu için Ekim ve Kasım aylarındaki beklentim büyük olduğu sebeple emtiada, psikolojik bir savaş mevcut, emtia tarafındaki trendim pozitif yönde seyir ediyor. Gram altında 988-989'lu rakamlar görülüyor.

Kapalıçarşı'da 1004-1008 aralığında. Yükseliş gerçekleşince makas aralığı daralmakta, düşüş olunca da artmaktadır. 1000 üzerinde ataklar oldu. 1038 devamında 1060 seviyesini direnç seviyesi olarak takip etmiş olacağım. Gümüşün onsta 22 dolar seviyesini direnç seviyesi olarak göreceğim. Gram gümüşte 12.20-12.60 yukarıda direnç seviyesi, buraların takipçisi olacağım." sözlerini söyledi.

altın

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN