O hurdalar herkesin evinde var! Genelde çöpe atıyorlar... Bundan sonra kimse atmayacak, içlerinde altın var!

O hurdalar herkesin evinde var! Genelde çöpe atıyorlar... Bundan sonra kimse atmayacak, içlerinde altın var!

Hemen hemen birçok kişinin evinde bulunan bu ürünün içerisinde az da olsa altın bulunuyor. Telefon tamiri işi ile uğraşan Hıdır Yıldız vatandaşları uyardı. Bu ürünlerin atılmaması gerektiğini belirten Yıldız, içerisinde altın olduğunu belirtti. İşte herkesin evinde bulunan o ürün…

Eskişehir'de telefon tamircisi olan Hıdır Yıldız, anakartların üzerinde bulunan kaplama iğneleri ve hurdaya çıkan telefonları biriktirmeye devam ediyor. Hıdır Yıldız vatandaşları uyardı. Herkesin çöpe attığı o ürün içerisinde az miktarda da olsa altın bulunuyor. İşte herkesin evinde bulunan o ürün…

VATANDAŞLARA ATMAYIN ÇAĞRISINDA BULUNDU

Dükkanında kutu içerisinde kullanılmayan telefon ve notebook gibi cihazların olduğunu belirten Yıldız, içerisinde bir servet yaptığını açıkladı. Boş vakitlerinde bu ürünleri alıp parçalayan ve ana kartlarını ayırdığını belirten Yıldız, “Ana kartlar elektronik sistemlerin çoğunda var ve sarı gördüğünüz alaşımların yüzde 99’u altındır” ifadelerini dile getirdi.

anakart içinde altın bulunuyor

HERKESİN ATTIĞI CİHAZLARI O BİRİKTİRİYOR

Dükkanında cihaz biriktirmeye devam ettiğini belirten Yıldız, başından geçen bir olay hakkında da açıklamalarda bulundu. Daha önce İstanbul'dan gelen bir misafirin telefonlar içerisindeki anakartları kilosu ile belirli fiyatları satın aldığını anlatması üzerine bu alana yöneldiğini belirtti. Elimde çalışmayan bir sürü telefon bulunduğunu ve o cihazların ana kartlarını çıkartmasının bir hafta sürebileceğini ifade eden Yıldız, bu konu hakkında internet üzerinden video izlediğini belirtti. Yıldız, “Demir bir bidondaki kezzap ve asitli suya ana kartları döktüler. Bütün kartlar o suyun içerisinde eridi ve altınlar da su yüzeyine çıktı”dedi.

Bu ürünlerde altın var

BU ÜRÜNLERİN ÇOĞUNDA ALTIN BULUNUYOR

Anakartlar söküldüğünde üzerinde sarı alaşımlar olduğunu fark eden Yıldız, bu konu üzerine araştırma yaptığını belirtti. Şimdiye kadar pek çok farklı video izlediğini dile getiren Yıldız, elinde bulunan 200'e yakın hurda telefonu arkadaşı ile birlikte sökerek anakartlarını ayırdığını söyledi. Bu anakartların içerisinde 14 ve 22 ayar değerinde altın olduğunu vurgulayan Yıldız, “Telefonlardaki altın maddesi ise içerisindeki çeşitli şebekeleri ve interneti desteklemek amacı ile mühendisler tarafından iyi bir aktarım gücü olduğu için montajlanmış. Ana kartlar sadece telefonlarda bulunmuyor.”diye konuştu.Açıklamalarına devam eden Yıldız, elektronik sistemlerin bir çoğunda bu ürünlerin bulunduğunu söyledi. Yıldız, bilgisayar kasalarından atari kasetlerine kadar pek çok üründe bulunan alaşımlarda %99 altın olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN