Odanın içine bir taç gizledik! Yalnızca üstün zekalı insanlar 5 saniyede gizli tacı bulabiliyor!

Odanın içine bir taç gizledik! Yalnızca üstün zekalı insanlar 5 saniyede gizli tacı bulabiliyor!

Optik illüzyon IQ testi: Yalnızca üstün zekalı kişiler bu optik illüzyon testini çözebilir. İnsanların sadece %5'i resimdeki Yatak Odası'nın içine gizlenmiş tacı 5 saniye içinde buluyor. Yapabilir misin?

Optik illüzyon, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin veya çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız . Böyle zekice bir örnek, resimdeki Yatak Odasının içinde bir yerde saklanan bir Tacın olduğu resimde görülebilir.

1-003.jpg

İNSANLARIN SADECE %5'İ YATAK ODASININ İÇİNE GİZLENMİŞ TACI BULUYOR

Aşağıdaki görsel çocuklar ve yetişkinler için resimli yapboz olarak paylaşılmıştır. Bu illüzyonda bir Yatak Odası görebilirsiniz ve içinde bir yerde saklanan bir Taç vardır. İllüzyon, izleyicileri "Bir Taç Keşfet" diye sorarak resmin içinde saklı olan Tacı bulmaya davet ediyor. İnsanların sadece %5'inin bu görseldeki gizli tacı bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ TACI 5 SANİYE İÇİNDE FARK ETTİNİZ Mİ?

Gizli Taç'ı bulmakta zorlanıyorsanız, size yardım etmek için buradayız! Görsele dikkatli bakarsanız yatağın yapılmış olduğu bir Yatak Odası göreceksiniz. Terlikler yatağın önünde duruyor. Yatak odası içerisinde yan dolaplar ve duvar rafları bulunmaktadır. Yatak odasında raflar ve dolapların üzerine bir çok obje yerleştirilmiştir. Bir Yatak Odasının bu optik yanılsaması, görüşünüzün gerçekte ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir.

Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde Yatak Odası içindeki gizli Taç'ı vurguladık.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Taç, yatağın hemen üstündeki rafta, kitaplarla bir bitki arasında saklanıyor. Kitabın rengi ile kamufle edilmiş tacı tespit etmek zordur. Görüntü, resimde gizli olan Taç'ı bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu.

2-005.jpg

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik yanılsama görüntüsünün içinde saklı olan Tacı gördünüz mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN