OHAL nedir, neden uygulanır? OHAL ilan edilince neler olur? Türkiye’de 10 ilde 3 ay süresince OHAL ilan edildi

OHAL nedir, neden uygulanır? OHAL ilan edilince neler olur? Türkiye’de 10 ilde 3 ay süresince OHAL ilan edildi

Türkiye'de 6 Şubat günü meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremle bölge genelinde büyük bir yıkım yaşandı. Bu yıkımla insanların aklında bir soru oluştu. OHAL ilan edilecek mi? Konuya ilişkin bilgiler haberimizde.

Ülkenin içinde bulunduğu felaket sebebi ile insanların aklında Olağanüstü Hal ilan edilecek mi edilmeyecek mi sorusu oluştu. Aynı zamanda OHAL'in ne olduğu, hangi konularda ilan edilmesi gerektiği de merak edilen konular arasında yer aldı. OHAL hakkında tüm bilgiler ayrıntılı olarak yazımızın devamında.

ohal nedir

OHAL NEDİR

Tehlikeli salgın hastalıklar, ekonomik bunalım, doğal afet, kamu düzenini bozacak şekilde yaşanan şiddet olayları gibi durumlar yaşandığı takdirde olağanüstü hal ilan edilmelidir. Bu durumların yaşandığı durumlarda Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu toplanır ve Milli Güvenlik Kurulu'nun da görüşleriyle OHAL ilanı yapılabilir. OHAL ilanı ülkenin bir bölgesinde veya tamamında ilan edilebilir. Olağanüstü hal ilanı altı ayı geçmemek üzere gerçekleştirilebilir. Olağanüstü hal kararı TBMM onayına sunulur ve onaylandıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanır.

ohal nedir

OHAL İLANI GERÇEKLEŞECEK Mİ

Türkiye'de 6 Şubat günü, 10 ilde etkili olan 7.7 şiddetindeki depremle OHAL kanununun gerçekleşme ihtimali konuşulan konular arasında yer aldı. Kanunda belirtildiği üzere Bakanlar Kurulu'na verilen yetkiyle ilanın gerçekleşebileceği bölgeyle sınırlı kalma ihtimali konuşulmakta. Yaşanan felakette vatandaşlara yapılan yardımların veya arama çalışmalarının organizasyonlarının da kolay bir şekilde ilerleyebilmesi amacıyla OHAL ilanı gerçekleşebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN