Optik illüzyon: Bu odadaki gizli köpeği 15 saniye içinde bulabilir misiniz?

Optik illüzyon: Bu odadaki gizli köpeği 15 saniye içinde bulabilir misiniz?

Gözlerin sana hiç oyun oynadı mı? Belki de seni o kadar şaşırtan bir şey gördün ki gözlerini ovuşturup tekrar bakmak zorunda kaldın? Bir optik illüzyon tarafından kandırılmış olabilirsiniz. İşte o optik illüzyonlardan birisi...

Optik illüzyonlar, gerçekte olduğundan farklı olarak algıladığımız görüntüler veya resimlerdir. Başka bir deyişle, gözlerimiz beynimize gerçekle uyuşmayan bir şeyi algılamamız için bizi kandıran bilgiler gönderdiğinde optik illüzyonlar meydana gelir. Bilim adamları optik illüzyonların mümkün olduğuna inanıyor çünkü beyinlerimiz kalıpları tanımada ve tanıdık nesneleri "görmede" çok iyi. Beynimiz ayrı parçalardan "bütün" bir görüntü oluşturmak için hızla çalışıyor.

VİRAL OPTİK İLLÜZYON

Yakın geçmişte, netizenlerin başlarını kaşımalarına neden olan akıllara durgunluk veren birçok optik illüzyon viral hale geldi. Bir resim bulmacası veya bir resmin içine gizlenmiş bir şey olsun, optik illüzyonları çözmek her zaman eğlencelidir. Optik bir illüzyonun amacı, önünüzde sunulan görüntüye ilişkin algınızı test etmek ve ayrıca gözlem becerilerinizi test etmektir. Bir oturma odasının fotoğrafı sosyal medyada viral hale geliyor ve bu da insanları göz önünde saklanan bir köpeği bulmaya zorluyor.

Bu yapboz, uzun zamandır karşılaştığımız en zor bilmecedir, çünkü saklanan köpeğin belirli bir süre içinde insanların yalnızca yüzde biri tarafından görülebildiği söylenmektedir. Yapboz resmi, çeşitli mobilya parçalarının tutulduğunu görebileceğiniz bir oturma odası sahnesini göstermektedir. Odada güzel bir bambu kanepe ve bir şömine, bir kirpi battaniyesi ve iki güzel vazo var. Ayçiçekleri ve hayvanların bu resminde bir yerde bir köpek saklanıyor ama onu fark etmek kolay değil. Köpeği bulmayı başardın mı?

dog-fireplace.jpg

Bu zeka oyununu 15 saniyenin altında çözmenin zorluğunu kabul ediyor musunuz? Yukarıdaki optik illüzyon resmine yakından bakın. İzleyiciler, resme ne kadar bakarlarsa baksınlar, verilen süre içinde saklanan köpeği bulamayınca şaşkına döndüler. İşte, kolayca bulmanıza yardımcı olacak bir çözüm.

İŞTE OPTİK İLLÜZYONUN ÇÖZÜMÜ:

Şöminedeki çiçeklere yakından bakın, siyah köpek karanlık şöminede saklanırken görülüyor ve köpeğin kendisi siyah kürklü olduğu için şömineyle mükemmel bir şekilde kamufle olmuş.

dog-fireplace-kopya.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN