Optik illüzyon IQ testi: 3 Saniyede arka bahçeye izinsiz giren kişinin gizli yüzünü bulabilir misin? Zekanı test et

Optik illüzyon IQ testi: 3 Saniyede arka bahçeye izinsiz giren kişinin gizli yüzünü bulabilir misin? Zekanı test et

Optik illüzyon IQ testi: Büyük bir gözlem becerisine sahip kişiler, evin arka bahçesinde izinsiz giren bir kişinin gizli yüzünü sadece 3 saniyede görebilirler. İzinsiz girenin gizli yüzünü gördün mü?

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar dahil olmak üzere birçok optik illüzyon vardır. Optik bir illüzyon, bir nesnenin, çizimin veya insanların beynin algısına meydan okuyan, zihin büken, derinden büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Bu nedenle, optik yanılsamalar, olayları nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttukları için psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle zekice bir örnek, resmin içine gizlenmiş bir erkek yüzü olan resimde görülebilir.

1-001.jpg

EVİN ARKA BAHÇESİNDE İZİNSİZ GİRENLERİN GİZLİ YÜZÜNÜ GÖREBİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görüntü, evin arka bahçesinde gizlenmiş bir adamın yüzünü tanımlamanız gereken zor bir bilmecedir. Bu optik illüzyonda, bir adam çocuğuyla evinin arka bahçesinde duruyor. Dikkatli bakarsanız ikisi de endişeli ve korkmuş görünüyor. Çünkü izinsiz giren biri evlerinin arka bahçesinde saklanıyor. Dolayısıyla, bu optik yanılsamanın daha aldatıcı kısmı, adamın yüzünü tespit etmektir. Görüntü, resimde bir yere gizlenmiş yüzü bulmaya çalışırken binlerce yetişkinin başlarını kaşımasına neden oldu.

İZİNSİZ GİRENİN GİZLİ YÜZÜNÜ SADECE 3 SANİYEDE GÖREBİLİR MİSİNİZ?

Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve evin arka bahçesindeki gizli adamın yüzünü bulmaya çalışın. Adamın yüzünü bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntüdeki ağaçlara bakarsanız, izinsiz girenin gizli yüzünü bulabilirsiniz. Adamın yüzü, evin sağ tarafında, ağacın yaprakları ve dalları arasında görülebilir.

OPTİK İLLÜZYON AÇIKLAMA

Arka bahçede saklanan adamın yüzünü sadece 3 saniyede tespit etmeyi başarırsanız, bunun olağanüstü zekanızın ve harika gözlem becerilerinizin bir işareti olabileceği iddia edildi. Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu gösteriyor.

2.jpg

Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Bu nedenle, Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bir fikir verir. Söyleyin bize, bu optik yanılsamanın içinde gizlenmiş izinsiz girenin yüzünü gördünüz mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN