Optik illüzyon zeka testi: Sadece yüksek zekaya sahip kişiler sirk ustasının filini görebilir! Gizli fili bulun!

Optik illüzyon zeka testi: Sadece yüksek zekaya sahip kişiler sirk ustasının filini görebilir! Gizli fili bulun!

IQ'nuzu test etmeniz için optik illüzyon: Yüksek zeka sahibi kişiler, bu optik illüzyon resminde gizli sirk filini 10 saniye içinde görebilirler. Resme bakın ve gizli olan fili bulmaya çalışın.

Çalışmalar, fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi birçok optik illüzyon türünü ortaya çıkardı. Optik bir illüzyon, bir nesnenin veya çizimin veya beynin şeyleri algılama biçimine meydan okuyan insanların zihin büken, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Normal bir insan beyninin nesnelere veya görüntülere farklı bakabileceği ve her açıdan farklı bir algı oluşturabileceği bir gerçektir. Optik İllüzyon illüstrasyonları, olayları nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttukları için psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle zekice bir örnek, resmin içinde Fil'inin gizli bir görüntüsü olan bir Sirk Ustasının eski resminde görülebilir.

1-010.jpg

YÜKSEK ZEKAYA SAHİP KİŞİLER SİRK USTASININ FİLİNİ GÖREBİLİR!

Yukarıdaki eski resim, bir Sirk Ustası'nın taslağını gösteren optik bir yanılsamadır. Arkasında bir sirk çadırı var. Adam bir trompet ve bir kılıç taşıyor. Fakat resimde gizlenen Fil'i bulmanız gerekiyor. Ortalamanın üzerinde bir zekaya sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz? Bu optik illüzyonda sadece yüksek zekâlı kişilerin sirk ustasının filini 10 saniyede görebilecekleri iddia edildi.

Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ FİL'İ 10 SANİYEDE FARK ETTİNİZ Mİ?

Görüntü, Sirk Ustası'nın taslağı içinde gizli Fil'i bulmaya çalışırken binlerce yetişkinin kafasını karıştırdı. Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu gösteriyor. Peki 10 saniye içinde bu optik illüzyonda gizli olan fili tespit ettin mi?

OPTİK İLLÜZYON RESMİNİN CEVABI

Bu optik illüzyon resminin içindeki gizli Fil'in yüzünü bulmak zor ama daha kolay. Adamın taslağına yakından bakarsanız, paltosu filin yüzüdür. Paltonun kuyruğu filin gövdesidir. Artık adamın arka tarafındaki filin gözlerini ve kocaman kulaklarını görebileceksiniz.

2-006.jpg

Araştırmalar, optik illüzyonların genellikle beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bir fikir verdiğini gösteriyor. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söyleyin bize, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş sirk ustasının gilini gördünüz mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN