Otomobil zinciri nasıl takılır?

Otomobil zinciri nasıl takılır?

Günümüzde otomobil zinciri adı altından çok çeşitli ürünler görmekteyiz. Kar çorabı, plastik kelepçe ve buna benzer ürünler ekonomik olarak daha uygun olduğu için insanlar bunları seçmektedir.

Bu ürünler ne kadar ekonomik açıdan uygun olursa olsun sizin güvenliğinizden ileri değil, yani bu ürünler yerine kar paleti ve kar zinciri tercih etmek daha doğru olur. Nasıl takılır? Sorusundan önce lastiğime nasıl zincir almalıyım? Sorunu cevaplamak gerek o yüzden ilk ne alacağımıza karar verelim daha sonra nasıl takıldığı ile alakalı teknik detaylara değiniriz.

OTOMOBİL ZİNCİRİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kar zinciri otomobil tekerlerinin boşta dönmesine ve yaşanabilecek kayma risklerini en aza indirmek için sunulan bir önlemdir. Aynı zamanda trafik cezalarını önlemede iyi bir rol oynar. Tabi ki otomobil zinciri alırken lastiğinizin ölçüsüne göre bir zincir seçmeniz ve seçtiğiniz zincirin kalitesine dikkat ederek almanız gerekir.

İLK OLARAK HANGİ LASTİĞE TAKMALIYIZ?

Otomobil zinciri takarken aracınızın önden veya arkadan çekişli olduğuna dikkat etmeniz gerekiyor. İki adet zinciriniz varsa arkadan çekişli otomobillerde ilk olarak arka lastiklere, önden çekişli ise öndeki lastiklere takmalısınız.

ZİNCİR TAKILI LASTİKLERDE KAÇ KM HIZLA GİDİLİR?

Zaten yol güvenliği için takılan kar zincirli araçlarda fazla hızlı gitmeye çalışmak yapılmaması gereken kurallar arasındadır. Teknik olarak ise 50 km’yi geçmemeniz gerekir.

KAR ZİNCİRİMİ YOKSA KAR PALETİMİ ALMALIYIM?

Bu iki seçenek arasında kalan araç sahiplerinin çok sorduğu bir sorudur. Genel olarak kar paletleri size daha konforlu bir sürüş sunar. Tabi ki bulunduğunuz ortamda yoğun kar yağışı olmamışsa ekonomik açıdan da uygun olan kar zincirini de takabilirsiniz.

ZİNCİRİMİZ VARSA KIŞ LASTİĞİ TAKMAMIZA GEREK VAR MI?

Buda sorulan sorular arasında gelmektedir. Tabi ki ekonomik açıdan bu soruyu soran kişilerde vardır. Yani bilindiği üzere genel anlamda böyle bir yönetmelik yoktur. Ama kar zinciri uyarı levhalarının bulunduğu bölgelerde takmanız zorunludur.

KIŞ LASTİĞİ SADECE İKİ TEKERE TAKILSA OLUR MU?

Ceza yememek veya fenni muayeneden geçebilmek için sadece çekişi ön veyahut arka tekerler de olan tekerlere iki adet kış lastiği takıldığı aşikar ve çoğu insan bunu bu şekilde yapıyor. Ama önemle söylüyorum iki adet kış lastiği takmak yerine bütçenizi biraz daha zorlayarak aracınızın fren performansını daha iyi bir hale getireceğinizden daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.

Şimdi zincirin lastiğe nasıl takılacağını maddeler halinde sıralayalım;
Aracınızı düz bir zemine getirin ve el freninizi çekili şekilde park halinde olduğundan emin olunuz.
Dilerseniz zinciri takmadan önce eldivende giymeniz de fayda vardır.
Zinciri, çıkartıp arkadan birleştirip sabitleyin.
Bu aşamada ürünün zincir kısımları tekerin önüne gelecek şekilde giydirmelisiniz.
Ardından zinciri lastiğin sabitleme noktasında birleştirin.
Zincirin boşta kalan uçları birbirine bağlayarak iyice sıkın boşluk kalmamasına dikkat edin .
Son olarak zincirlerde boşluk olup olmadığı kontrol edilerek aracı hareket ettirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN