Otomobili olan herkesin yaptırması gerekiyor! Fiyatlar yüzde 230 arttı, yapılmazsa cezası daha büyük!

Otomobili olan herkesin yaptırması gerekiyor! Fiyatlar yüzde 230 arttı, yapılmazsa cezası daha büyük!

Son 1 yıl içinde kasko sigortası fiyatları iki katına çıktı ve sürücüler kasko yaptırmadan araç kullanmaya başladı. Geçen yıl ortalama 1.750 lira ile kasko yaptıran sürücüler bu sene aynı kaskoyu 5.350 lira ile yaptıracaklar.

Arabası olan herkesi etkileyen bir gelişme yaşandı. Kasko'nun fiyatı yüzde 230 arttı. Poliçe yaptırmama durumu ile birlikte trafikte sigortasız araç sayısı artmaya başladı. Yılda birden fazla kazaya karışan sürücülerin sigorta poliçelerinin teminatlarının olmaması veya tek taraflı olarak iptal edilmesi, araç sahiplerinin tepkisine neden oluyor. Kasko primlerinin artması, kasko abone sayısında düşüşe neden oldu. Bu arada sigorta sektörü temsilcileri de son dönemde artan otomobil fiyatlarını hatırlatarak sigorta yaptırmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Kasko fiyatlarına yüzde 230 zam

ARAÇ KASKOLARINA 1 YILDA YÜZDE 230 ZAM

Geçtiğimiz yıl ortalama olarak 1.750 lira olan kasko primleri bu yıl görülmemiş bir artışla 5.350 liraya yükseldi. Son zamanlarda yapılan zamdan sonra yollardaki çoğu araç sigortasız durumda ancak konuyla ilgili uzmanlar ciddi uyarılarda bulundu. Uzmanlar, kış mevsiminde kaza oranı artarken parça başı maliyetin de arttığına dikkat çekiyor. Olası kazalara karşı gerekli önlemleri almanın ve sigortalı araca sahip olmanın faydalarını bilmenin önemli olduğunu anlatıyorlar.

Kasko fiyatlarına yüzde 230 zam

Bu arada oto tamircileri, bu yıl bakım ve yedek parça maliyetlerinin önemli ölçüde artacağını, en ufak hasar ve kazaların bile sürücülere çok pahalıya mal olacağını, bu nedenle gerekli bakımların yurt içinde yapılacağının altını çiziyorlar.

Ayrıca aracınızdaki antifirizi yazın veya kışın değiştirmeniz, motor korozyonunu önleyebilir ve kazalara yol açmaz ancak iç aksamların hasar görmesi nedeniyle size çok paraya mal olacaktır ve bu tür hasarlara dikkat etmelisiniz. Sigortanın bu tür hasarları karşılamasa da bu tür durumları karşıladığını ve sigorta yaptırmanın önemli olduğunu vurgulandı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN