Özel sektör çalışanlarına bayram havası! Özel sektörde çalışan milyonlarca kişi maaşlarına ek olarak 1.000 TL alacak... 8 ay boyunca karşılıksız ödeme yapılacak!

Özel sektör çalışanlarına bayram havası! Özel sektörde çalışan milyonlarca kişi maaşlarına ek olarak 1.000 TL alacak... 8 ay boyunca karşılıksız ödeme yapılacak!

Özel sektör çalışanlarına müjdeli haber verildi. Özel sektör çalışanları için 1.000 TL doğalgaz destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Doğalgaz yardımının yanı sıra ısınma amaçlı kömür odun yardımı yapılacağı da belirtildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Birçok alanda yapılan yardımlar dikkat çekerken bu kez de özel sektör çalışanlarının yüzünü güldürecek bir açıklama yapıldı. Kış aylarının gelmesiyle birlikte özel sektör çalışanlarına ısınma yardımı yapılacağı belirtildi. Maaşlarına ek olarak 1000 TL doğalgaz destek ödemesi yapılacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARININ YÜZÜ GÜLÜYOR

Özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaşa doğalgaz yardımı yapılacağı haberi verildi. Bu kapsamda doğalgaz ve ısınma yardımı adı altında özel sektör çalışanlarının maaşlarına ek olarak 1000 TL ödeme yapılacak. Vergi ve SGK primine tabi tutulmayacak olan bu ödemeler işveren tarafından işçiye ödenecek. Bu sayede zorlu kış aylarında çalışanların elektrik ve doğalgaz faturalarını rahat bir şekilde ödemesi amaçlanıyor.

Özel sektör doğalgaz yardımı ne kadar

ÖDEMELER 30 HAZİRAN'A KADAR DEVAM

İstisna kapsamında 9 Kasım 2022 tarihi ile 30 Haziran 2023 tarihi arasında toplam 8 aylık ödeme yapılacak. İstisna kapsamında yer alan kişiler için ödemeler işverenler tarafından yapılacak. Bu sayede elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerinin karşılanması amaçlanıyor. Aylık 1000 TL'yi aşmayan istisna tutarları kapsamında mevcut maaşlarına ek olarak ödeme yapılacak.

Yapılacak olan ödemeler kapsamında işverenler çalışanlardan elektrik, doğalgaz veya diğer ısınma giderleri ile ilgili herhangi bir fatura talebinde bulunmayacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN