Özgüveninizi sarsan sivilceleriniz bu yöntemle kabusunuz olmaktan çıkıyor

Özgüveninizi sarsan sivilceleriniz bu yöntemle kabusunuz olmaktan çıkıyor

Cilt problemleri kişilerin yaşamları boyunca karşılaştığı sağlık sorunlarının başında gelir. Özellikle ergenlik dönemi ile cilt yapısının değişmesi, başta sivilce gelişimi olmak üzere çeşitli dermatolojik rahatsızlıklar ortaya çıkar. Kişinin psikolojisini ve özgüvenini oldukça etkileyen sivilcelerden nasıl kurtulabilirsiniz?

Kişinin fiziksel görünümüne zarar veren Akne (sivilce) problemi, psikolojik olarak olumsuz etkiler yaratabilmektedir. Aknelerin sebep olduğu özgüvensizlik, mutsuzluk gibi problemlerle başa çıkmak için aknelerin doğru şekilde tedavisine en hızlı şekilde başlanmalı.

Yeşil çay, bir tür güçlü antioksidan olan polifenoller açısından zengindir. Bir araştırmaya göre, topikal çay polifenolleri hafif ila orta şiddette sivilceleri yatıştırıp iyileştirebilir. Ayrıca yeşil çayda iltihabı ve sivilceyi azaltmaya yardımcı olabilecek başka faydalı bileşikler de vardır. Yeşil çayı tüketebilirken, hafif ila orta dereceli sivilceleri yatıştırmak için topikal olarak da kullanabilirsiniz. Yeşil çayın sivilceleriniz için nasıl çalışabileceğini ve deneyebileceğiniz kendin yap çözümlerini öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin...

YEŞİL ÇAY SİVİLCELERE YARDIMCI OLUR MU? FAYDALARI NELERDİR?

sivilce-neden-olur-sivilce-nasil-gecer.jpg

1. ENFLAMASYONU AZALTMAYA YARDIMCI OLUR

Yeşil çay kateşinler açısından zengindir. Yeşil çayda tanımlanan dört ana kateşinden epigallocatechin-3-gallate (EGCG) akne ve rosacea tedavisinde faydalı bulunmuştur. Enflamasyonu azaltarak çalışır. Bir çalışmada, %2 yeşil çay losyonu uygulamasının inflamatuar akneyi azalttığı bulunmuştur.

EGCG güçlü bir antioksidandır ve immünomodülatör ve fotokoruyucu özelliklere sahiptir. Aynı zamanda antianjiyogenik (yani, büyüme için tümörlerin ihtiyaç duyduğu yeni kan damarlarının büyümesini azaltır) ve anti-inflamatuar etkilere sahiptir.

2. SEBUM ÜRETİMİNİ AZALTMAYA YARDIMCI OLUR

Aşırı sebum üretimi aknenin ana nedenlerinden biridir. Yeşil çayın topikal uygulaması, sebum salgısını azaltmaya ve akne tedavisine yardımcı olabilir. 22 sigara içmeyen, sağlıklı erkeğin katıldığı bir çalışmada, 60 gün boyunca %5 topikal yeşil çay ekstresinin etkisi incelendi. Araştırmacılar sebum salgısında önemli bir azalma buldular. Yeşil çay içmek ayrıca sebum üretimini azaltmada ve akneyi kontrol etmede yardımcı olur.

Bununla birlikte, hafif ila orta derecede sivilceniz varsa, durumunuzu yönetmek için evde yeşil çay kullanmayı (veya tüketmeyi) deneyebilirsiniz. İşte evde deneyebileceğiniz birkaç tarif.

basliksiz-1.jpg

1. AKNE İÇİN BAL VE YEŞİL ÇAY

Malzemeler

  • 1 yeşil çay poşeti
  • 1 yemek kaşığı organik bal
  • Sıcak su
  • Yüz temizleyici
  • Havlu

Yapılışı

  1. Yeşil çay poşetini yaklaşık 3 dakika sıcak suda demleyin.
  2. Torbayı çıkarın ve soğumaya bırakın. Torbayı kesin ve yaprakları çıkarın.
  3. Balı yapraklara ekleyin.
  4. Yüzünüzü bir yüz temizleyici ile yıkayın ve kurulayın.
  5. Bal ve yeşil çay karışımını yüzünüze sürün ve yaklaşık 20 dakika bekletin.
  6. Soğuk suyla durulayın ve kurulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN