Patara nedir? Patara Antik Kenti nerede ve nasıl gidilir? Erdoğan 2020 yılını Patara Yılı ilan etti

Patara nedir? Patara Antik Kenti nerede ve nasıl gidilir? Erdoğan 2020 yılını Patara Yılı ilan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 2020 Patara Yılı ilan edildi. Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı bu açıklamanın ardından ‘’Patara nedir, Patara Antik Kenti nerede ve nasıl gidilir?’’ soruları da internet âleminde merak uyandırdı. Tüm bilgiler karar.com’da…

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda turizmcileri sevindirecek bir müjde vermek istediğini belirterek, 2020’yi Patara Yılı ilan ettiğini paylaştı. Antalya’nın Ovagelemiş Köyü'nde yer alan Patara Antik Kenti’nin önemi ise sorgulanır oldu. İşte detaylar…

PATARA ANTİK KENTİ NEREDE?

Kültürel ve turizm bakımından oldukça önemli bir bölge olan Patara Antik Kenti, Antalya’da yer alıyor. Fethiye ile Kalkan arasındaki Xanthos Vadisi'nin güneybatı ucunda yani Ovagelemiş Köyü’nde yer alan Patara Antik Kenti, Likya'nın en önemli ve en eski kentlerindendir.

20-02/12/pataraajpgg.jpg

Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Fahri Işık ve ekibinin 1988’den bu yana kazıları sürdürülen Patara Antik Kenti, arkeolojik ve tarihsel değerlerinin yanı sıra Akdeniz kaplumbağaları Caretta-Carettaların milyonlarca senedir yumurtalarını bırakıp yavruladıkları ender sahillerden biridir.

20-02/12/pataraajpggjpgg.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 2020’Yİ PATARA YILI İLAN ETTİK

Grup toplantısında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının sonlarına doğru turizmcileri sevindirecek bir gelişmeyi paylaştı. 2020 yılını Patara Yılı ilan eden Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından gözler bölge özelliklerine çevrildi.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

20-02/12/patara.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasını, Kültür ve Turizm Bakanlığı da resmî Twitter adresinden paylaştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN