Patatesle Temizleyebileceğiniz 5 Şeyi Öğrenince Küçük Dilinizi Yutacaksınız

Patatesle Temizleyebileceğiniz 5 Şeyi Öğrenince Küçük Dilinizi Yutacaksınız

Genellikle salatalarda ve yemeklerde kullanmaya alışık olduğumuz patatesin daha önce hiç duymadığınız kullanım alanlarını duyunca çok şaşıracaksınız. Bakın yemek dışında patatesin kullanım alanları nereler?

Pişmiş, fırınlanmış, patates kızartması, dilimler, adını siz koyun: Patates söz konusu olduğunda olasılıklar sonsuzdur. Onları bu kadar çok sevmemizin sebeplerinden sadece biri. Ancak patatesler sadece lezzetli değil, aynı zamanda temizlik yaparken de oldukça kullanışlıdır. Bakın patatesler nerelerde kullanılıyor?

1587572143-gozluk-cami-buhari.jpg

1. GÖZLÜKLERİNİZİN BUĞULANMASINA PATATESLE SON VERİN

Gözlük takarsanız, buğulandığında ne kadar sinir bozucu olduğunu bilirsiniz. Özellikle yüz maskesi takarken, bu genellikle böyledir. Neyse ki, kaçınmak kolaydır. Lenslerinizin iç kısmına bir çiğ patates sürün. Patateslerin içindeki nişasta bardaklarınızın buğulanmasını engeller.

728xauto.webp

2. PAS LEKELERİNDE SÜPER SONUÇ

Pastan kurtulmak kolay bir iş değildir. Neyse ki paslı bıçakları ve makasları kısa sürede patateslerle temizleyebilirsiniz. Patatesi ikiye bölün ve üstüne biraz bulaşık deterjanı ve kabartma tozu koyun. Tamamen bitene kadar pasın üzerine sürün. Su ile iyice durulayın ve kurumasını bekleyin.

cam-kiriklarini-patates-ile-toplamak.jpg

3. KIRILAN CAM PARÇALARINI TEMİZLEMEK

Mutfakta bulaşık yıkarken cam tabağınız kırılıp yere mi düştü? Bu oldukça can sıkıcı bir durum. Özellikle de herhangi bir yere yetişmek gibi bir telaşınız varsa. Tüm kırık cam parçalarını toplamak zor bir iştir. Bazı parçalar o kadar küçük ki onları göremiyorsunuz bile. Durun sakin olun hemen panik yapmayın. Onların üzerine basmadan hem de elinizi sürmeden temizlemenin bir yolu var. Patateslerin işe yaradığı yer burasıdır. Bir patatesi ortadan ikiye kesin. Açık tarafı camın kırıldığı yere sürtün. Güvenlik için, bunu yaparken daima koruyucu eldiven giyin.

basliksiz-21.jpg

4. GÜMÜŞLERİNİZİ PARLATMADA HARİKALAR YARATIR

Öğlen menünüz de haşlanmış patates mi var? Aman haşlanmış patatesin suyunu lavaboya dökmeyin. Haşlanmış patatesin suyu, gümüş eşyalarınızdaki rahatsız edici lekelerden kurtulmanıza yardımcı olabilecek çok sayıda nişasta içerir. Gümüşü en az bir saat haşlanmış patatesin suyunda bekletin. Kuruduğunda cilalayın ve nasıl parlak ve yeni göründüğünü göreceksiniz.

basliksiz-22.jpg

5. KÜÇÜK LEKELERİ ÇIKARABİLİRSİNİZ

Ne yazık ki, patatesler beyaz gömleğinizden dev vişne suyu lekelerini çıkaramaz, ancak daha küçük lekeler için işi halleder. Ondan kurtulmak için bir yağ lekesine yarım çiğ patates sürün. Lekeyi tamamen çıkarmak için işlemi defalarca tekrarlamanız gerekecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN