Pedofili ne demek? Pedofili hastalığı kimlerde görülür? Pedofili belirtileri

Pedofili ne demek? Pedofili hastalığı kimlerde görülür? Pedofili belirtileri

Pedofili nedir ve Pedofili ne demek hakkında merak ettiğiniz detayları yazımızda bulabilirsiniz. İnsanların son günlerde en çok aradığı kelimeler arasında yer alan Pedofili, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de görülen bir hastalık biçimidir. Daha çok yetişkin yaşlardaki insanların ergenlik çağına girmiş yada girmemiş çocuk sayılacak kişilere cinsiyet gözetmeksizin cinsel eğilim gösterme hastalığıdır. Peki sosyal medyada ve son çıkan haberler sonrası merak edilen bir kavram olan pedofili nedir?

Pedofili hastalığı nedir ve ne anlama gelir? gibi sorularınızın yantları haberimizde yer alıyor. Son günlerde çok sık rastlanılan konulardan biri olan Pedofili ne demek gibi merak ettiklerinizi yazımızda sizler için hazıradık. Pedofili ya da sübyancılık, yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları veya ergenliğe yeni girmişleri cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlık. Bu rahatsızlığa sahip kişilere pedofil ya da sübyancı denir. Bu hastalık hakkında en çok merak edilen konulardan biri de pedofili hastalığının nasıl ortaya çıktığıdır. Siz de haberimziden pedofili hakkında merak ettiklerinize erişebilirsiniz.

PEDOFİLİ NEDİR?

Pedofili ya da sübyancılık, yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocuklar veya ergenliğe yeni girmişleri cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlık. Bu rahatsızlığa sahip kişilere pedofil ya da sübyancı denir.

Sübyancılar -tipik olarak- yetişkin cinsel ilişkiden zevk almakta güçlük çekerler, özgüvenleri eksik olabilir ve çocuklarla ilişkiyi yetişkinlere nazaran daha az tehdit edici bulurlar. Sübyancının eğilimi karşı cinse veya kendi cinsine olabilir. Sübyancıların büyük çoğunluğu erkektir ve bu durum kadınlarda çok nadir görülür.

KELİMENİN KÖKENİ

Arapça kökenli sübyan sözcüğü 'çocuklar' anlamına gelir. Türkçeye İngilizce paedophilia kelimesinden geçen "pedofili" sözcüğünün kökeni, Yunanca pais sözcüğünün kökü olan paid (çocuk,oğlan) sözcüğünün birleştirme hâli "paido-" ve -philia (düşkünlük, özellikle anormal sevgi) sözcükleridir.

Sübyancılar sıklıkla cinsel birleşmeden önce kurbana dokunmak ya da cinsel organlara bakmak yoluyla cinsel doyuma ulaşırlar. Kurbanın olay anındaki tepkileri, korku (özellikle şiddete maruz kalındıysa), şaşkınlık veya pasif haz olabilir. Bazı durumlarda kurban, cinsel ilişkiden çok, ebeveyninin uyarılarını dinlemediğini düşünerek suçluluk duyar ve sıkıntı çeker. Cinsel saldırıya uğrayan çocuklar sıklıkla sorunlu bir yetişkinlik dönemi yaşarlar. Çalışmalar, çocukluğunda cinsel saldırıya uğramış erkeklerin yetişkinliklerinde cinsel suç işleme olasılığının yüksek olduğunu göstermektedir. Çocukluğunda cinsel saldırıya uğramış kadınlar ise daha çok uyuşturucu bağımlılığı veya seks işçiliği gibi kendini yıkıma götüren davranışlara eğilimli olur.

PEDOFİLİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Pedofili olguları şu şekilde sınıflandırılmaktadır: pedofilik bireyleri tercih ettiği yaş grubuna göre ergenlik (puberte) öncesi yaş grubu çocukları tercih edenler (pedofiller (pedophiles) ve ergenlik sonrası yaş grubu çocukları tercih edenler (hebefiller (hebephiles)) olarak ikiye ayırmaktadır. Sadece çocuklara cinsel ilgisi olan olgular seçici pedofili (exclusive pedophile); hem çocuklara hem erişkinlere cinsel ilgisi olan olgular seçici olmayan pedofili (nonexclusive pedophile) olarak iki grupta incelenmektedir. Fiziksel olarak sadece olgunlaşmış çocukları tercih edenler (telofili-teleiophile) ve sadece bebekleri seçenler (infantophilia;infantfili) gibi alt gruplara ayrılmıştır.

PEDOFİLİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Toronto’da bulunan Ruh sağlığı merkezinden Dr. James Cantor, Pedofili belirtilerini şöyle sıralara;

Dr. Cantor ayrıca pedofillerin beyinlerinin normal insanlara göre farklı çalıştığını belirtti ve ''Bu insanlar çocuklara karşı koruyucu ve besleyici içgüdülerle değil de, cinsel içgüdüleri tarafından yönlendiriliyor gibi'' dedi.

16-06/27/151124162712_pedofili_624x351_bbc_nocredit.jpg

Cantor, ayrıca pedofilinin sol elini ya da iki elini birden kullanan insanlarda daha fazla görüldüğünü ve pedofillerin büyük ölçüde diğer suçlardan hüküm giyenlere kıyasla daha kısa boylu olduğunu ekledi.

Cantor, ''Kısa boylu ya da solak insanlarda illa pedofili görülecek diye bir şey yok. Pedofiliyi destekleyen bu bulgular hamileliğin ilk 3 ayında belirlenebiliyor. Pedofiliye yol açan olası nedenler ise annenin hamilelik boyunca stresli ve yetersiz beslenmiş olması.'' şeklinde yorumluyor.

Cantor, ''İlk etapta bu rahatsızlığı gelişmeye başladığı ilk yerde önlemeye çalışıyoruz. Ne zaman bu belirtiler çıkıyor ve sonrasında neler oluyor buna odaklanmış durumdayız'' diye ekliyor.

Doktor Cantor’un bu tezi şimdiye kadar pedofilinin neden ortaya çıktığı konusunda ortaya atılan teorilerden oldukça farklı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN