Pet şişeyi çöpe atmak yerine ikiye bölün mucizevi etkisini görün! Daha önce öğrenmediğinize pişman olacaksınız

Pet şişeyi çöpe atmak yerine ikiye bölün mucizevi etkisini görün! Daha önce öğrenmediğinize pişman olacaksınız

Çağımızın en önemli sorunlarından pek farkında olmasak da atık sorunu. Her gün milyonlarca ton atık üretiyoruz ve bunları yok etmek için milyarlarca lira para harcıyoruz. Bazı ürünler var ki onları çöpe atmak yerine farklı işlerde kullanabiliriz. Bunlardan biri de hemen hemen her gün çöpe attığımız pet şişeler. Peki onlarla ilgili çok ilginç bir kullanım alanı söylesek...

İnternet, plastik şişeler gibi ucuz malzemelerin kullanımını içeren kendin yap projeleri ile doludur. İnsanlar, son 20 yılda daha sağlıklı bir gezegen için verilen mücadelede çok yol kat etti. Geri dönüşüm günümüzde sadece bir trend değil, bir zorunluluktur. Ve neyse ki sağlıklı bir alışkanlık haline geldi.

Bahçenizde her zaman bir plastik şişe serası olmasını istediyseniz, ancak herhangi bir nedenle bunu inşa etmeyi çok karmaşık veya pahalı bulduysanız, bu proje tam size göre. Bazen bazı bitkilerinizin yaprakları nemsiz kaldıkları için acı çeker gibi soluyor ve kıvrılıyor mu? Bunu önlemek için her gün suladığınızda bile, bir kez başlayan bu can sıkıcı durum hemen düzelmeyebilir. O halde büyük olasılıkla bir mini sera yapımı öğrenmek tam da ihtiyacınız olan şey! Yağmur ve soğukla birlikte kış mevsimi geldi. Bu zorlu birkaç ay boyunca güzel dış mekan bitkilerimizi ve sebze bahçelerimizi nasıl canlı tutacağımızın endişesi geliyor. Cevap, onları geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapabileceğiniz bir seraya yerleştirmek.

PLASTİK PET ŞİŞEYİ ORTADAN KESİN MUCİZEVİ ETKİSİNİ ANINDA GÖRÜN! BU BASİT YÖNTEM HAYATINIZI DEĞİŞTİRECEK

Bu gerçekten harika, sadece yapması eğlenceli olduğu ve tüm aileyi dahil edebileceğiniz için değil, aynı zamanda sonuç gerçekten harika. Tamamlandığında, ki bu biraz zaman alabilir, memnuniyet seviyesi inanılmaz olacak. Peki evde küçük sera nasıl yapılır? İşte bu haberimizde size pet şişeden birkaç dakika içinde çok pratik bir mini sera yapımı tarifi vereceğiz.

basliksiz-5-001.jpg

Plastik şişelerden yapılan seraların yapımı kolaydır, çok ucuzdur ve tüm yıl boyunca kendi bahçenizden taze ürünler elde etmek için kesinlikle çok şık bir çözümdür. Plastik şişe seranın minimum maliyetin yanı sıra birçok faydası vardır. Kendi kendine sulanır, yağmur suyu şişelerin arasındaki boşluklardan sızabildiği için sıcaklığı 10 derece yükseltir, şişeleri çok akıllı bir şekilde geri dönüştürmenize ve çöplüklerden uzak tutmanıza olanak tanır ve son olarak ama en önemlisi, oldukça güçlü olmasına rağmen gerektiğinde tamir edilmesi çok ucuzdur. Eğer bahçenizde sera yapmak isterseniz; büyük 5 litrelik bidonlara ihtiyacınız var. Bitkilerinize sera uygulaması yapmak için resimdeki gibi uygulamalısınız.

zfrtbbbetmbn1mnym6eo.jpg

Eğer evinizdeki bitkileri sera haline dönüştürmek isterseniz yukarıdaki resim gibi büyük kola şişesini ortadan ikiye kesip, şişenin alt kısmına saksıyı oturtturun, Kola şişesinin üst kısmını da saksının üst kısmına yerleştirmeniz yeterli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN