Prostata ne iyi gelir? Prostat belirtileri

Prostata ne iyi gelir? Prostat belirtileri

Prostat erkeklerde 40’lı yaşlardan sonra ortaya çıkan ve tedavi edilmezse ciddi sonuçlara neden olabilen bir hastalıktır. Hastalığın başlarında hiçbir belirti vermeyen bu hastalık sinsi bir şekilde ilerliyor. Peki prostat belirtileri nelerdir? Bu hastalığa ne iyi gelir? İşte tüm bilgiler…

Prostat, 50’lı yaşlardan sonra erkeklerin kabusu. Çok sinsi bir şekilde ilerleyen bu hastalıkta erken teşhis çok önemli. Prostat, bitkisel yöntemlerle de kontrol altına alınabiliyor. İlaç kullanmak istemeyenler için doğal yöntemleri sıraladık. İşte bilmeniz gerekenler…

NEDİR?

Prostat, idrar torbasının altında yer alan bir salgı bezidir. İçerisinden idrar kanalı ve spermleri testilerden getiren tüpler geçer. Asıl görevi, meniyi oluşturan sıvının bir bölümünü salgılamaktır. Cilt kanserinden sonra erkeklerde en sık görülen kanser türü prostat kanseridir. Bu kanserin tedavisi için cerrahi müdahale, radyasyon, hormon tedavisi ve kemoterapi yapılır.

19-11/29/prostatjpgg.jpg

BELİRTİLERİ

İdrar yaparken kesinti olması,
İdrarı başlatmada zorlanma,
İdrarı tam boşaltamama,
Sık sık idrara çıkma,
İdrar kaçırma,
İdrar sızıntısı,
İdrarda kan,
Ikınarak idrar yapmak,
İdrar sonrası damlama.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Domates: Prostat sağlığını destekleyen domates, güçlü bir antioksidandır. Yapılan araştırmaya göre düzenli bir şekilde domates yemek iyi huylu prostat büyümesini azaltıyor. Öte yandan domatesin, prostat kanseri riskini azalttığı da belirtiliyor.

Zerdeçal: İltihap önleyici özelliği ile zerdeçal, başta prostat kanseri olmak üzere kanseri önlüyor. Zerdeçal, prostat kanserinin kemik yayılımını önlüyor.

Nar: Prostat kanser hücrelerinin çoğalmasını yavaşlatan nar, kanser hücrelerini besleyen damar oluşumu durduruyor.

Somon: İçerisinde bol miktarda Omega 3 bulunan somon, prostat sağlığını destekliyor. Prostat kanserinin gelişimini önleyen somon, kanserin ilerlemesini yavaşlatıyor. Yapılan araştırmalara göre haftada 1 somon tüketmek, ileri evre kanser gelişim riskini azaltıyor.

Yeşil çay: Bağışıklık sistemini güçlendiren yeşil çay, prostat başta olmak üzere kanserle mücadele ediyor. Yapılan araştırmaya göre günde 3 bardak yeşil çay tüketmek kanser riskini azaltıyor.

Kabak çekirdeği: Prostat sağlığına oldukça faydalı olan kabak çekirdeği, iyi huylu prostat büyümesini engelliyor. İçerisinde bulunan çinko ise prostat sağlığını destekliyor ve prostat kanserinin gelişimini engelliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN