Recep ayı orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet Recep ayı orucu niyeti

Recep ayı orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet Recep ayı orucu niyeti

Hicri takvimde yer alan Ramazan, Şaban ve Recep ayları başlıyor. Bu aylarda oruç tutmak isteyenler ise oruç tutacakları günü araştırmaya başladı. Nasıl niyet edileceği araştırılıyor. İşte detaylar...

Recep ayı orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet Recep ayı orucu niyeti. Üç aylar ile birlikte oruç tutmak için araştırmalara başladı. Hicri takvimde yer alan Ramazan, Şaban ve Recep ayları başlıyor. Bu aylarda oruç tutmak isteyenler ise oruç tutacakları günü araştırmaya başladı. Nasıl niyet edileceği araştırılıyor. İşte detaylar...

sahur


RECEP ORUCUNA NE ZAMAN NİYET EDİLİR?

Niyet oruç için gerekli olan şartlardan biridir. Peki oruca ne zaman niyet edilir? Nasıl edilir? Oruca niyet etmek için besmele ile başlamak gerekir. Besmele çekerek Allah rızası için ne için niyet ettiğini dil ile ifade etmelisin. Burada hem kalp hem de dil ile söylemek devreye giriyor. Yani oruç için önce kalben niyet edilerek sonra dillendirilmelidir. 

Ramazan orucu bilindik en temel oruçlarımızdan biridir. Bu ayda orucunuza güneşin en tepe noktaya geldiği ana kadar niyet ederiz. Niyet bu aşamaya kadar geçerlidir. 

Orucun geçerli olabilmesi için ağıza tek bir lokma konulmaması gerekirmiş. Yani imsaktan önce ağızına tek bir lokma konulmamalıymış. 

Niyet için ise denilecek kelime belli. Niyet ettim Allah rıza için orucu tutmaya. Hangi ayda iseniz o aya uygun isim ile niyet edilir. Recep ayı bu pazar 23 ocak günü başladı.

Bu ay için oruç tutmak isteyenler Niyet ettim, Allah rızası için Recep ayı için orucu tutmaya, diyebilmelidir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN