Recep İvedik kendisiyle yarışıyor

Recep İvedik kendisiyle yarışıyor

Sinemada bu hafta 3’ü yerli 5 film vizyona girecek. Yerli yapımlar arasında Şahan Gökbakar’ın başrolünü oynadığı ‘Recep İvedik’ serisinin altıncı filmi öne çıkıyor. Togan Gökbakar’ın yönettiği yapımda, Konya’da kuru fasulye festivaline davet edilen Recep İvedik’in, seyahat acentesinin hatası sonucu kendini Kenya’da bulmasıyla yaşanan komik olaylar anlatılıyor.

SALİHA SULTAN 

Sinemada bu hafta 3’ü yerli 5 film vizyona giriyor. Yerli filmlerde komedyen Şahan Gökbakar’ın “Recep İvedik” serisinin altıncı filmi dikkati çekiyor. İlk beş bölümde yaklaşık 27 milyon kişinin izlediği, 250 milyon hasılat yapan serinin bu bölümünde Konya’da kuru fasulye festivaline davet edilen Recep İvedik’in kendini Konya yerine Kenya’da bulmasıyla yaşanan komik olaylar izleyiciye aktarılıyor. Yönetmenliğini Togan Gökbakar’ın yaptığı filmin baş rollerinde Şahan Gökbakar, Nurullah Çelebi, Furkan Bayraktar, Somer Karvan, Chidi Benjamin John, Kepsin Misodi Teke, Mbaye Dieng ve Lorraine Kadyegibi isimler rol alıyor. Her bölümü vizyona girdiği hafta sonu izlenme rekoru kıran filmin fragmanı ilk 24 saatte 5 milyon kişi tarafından izlenmişti.

19-11/07/2-1573155529.jpg
Yaralı Keklik

Haftanın diğer yerli yapımı ‘Yaralı Keklik’in yönetmen koltuğunda ise ‘İki Dünya Arasında’, ‘Güz Gülleri’ gibi TV dizilerinin yönetmeni Taner Tunç oturuyor. Başrollerinde Alper Pehlivan, İbrahim Kalkan ve Dilek Canbay’ın yer aldığı filmde hasta kız kardeşine yaralı bulduğu bir kekliği iyileştireceğine söz veren bir gencin bu sözü tutmak için verdiği dramatik mücadele anlatılıyor. Çocuklar içinse bu hafta TRT Çocuk’un sevilen çizgi karakteri ‘Hapşuu’nun maceraları animasyon türünde perdeye taşınıyor. 

19-11/07/4.jpg
Onun Adı Petrunya

PETRUNYA ‘EŞİTLİĞİ’ SORGULUYOR 

Haftanın öne çıkan yabancı filmi ise 69. Berlin Film Festivalinde Ekümenik Jüri Ödülünü alan, Makedon yönetmen Teona Strugar Mitevska’nın yönettiği ‘Onun Adı Petrunya’. Zorica Nusheva, Labina Mitevska, Stefan Vujisic’in başrollerinde oynadığı dram türündeki film, Kuzey Makedonya’da geçiyor. Bir haç töreninde ‘ayrıcalıklı’ bir erkek grubunu karşısına alarak atladığı nehirde haçı bulup çıkaran Petrunia’nın erkekler tarafından uğradığı saldırı sonrası, kurallara karşı geldiği gerekçesiyle de polis merkezinde tutulmasını konu ediniyor.

19-11/07/3-1573155552.jpgHapşuU

Senaryosunu Teona Strugar Mitevska ve Elma Tataragic’in yazdığı film, Makedon toplumundaki demokrasi, adalet, eşitlik gibi kavramları sorguluyor. Haftanın son yabancı filmi ‘Pavarotti’ ise efsane tenor sanatçısı İtalyan Pavarotti’nin yaşamını belgesel, biyografi ve müzikal tarzında ele alıyor. ‘Akıl Oyunları’, ‘Da Vinci Şifresi’, ‘Uzak Ufuklar’ gibi filmlerin Oscarlı yönetmeni Ron Howard’ın yönettiği filmde Pavarotti’nin aile arşivleri, yayımlanmamış parçaları ve anlatılmamış hikayeleri izleyiciye sunuluyor.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN