Reflü belirtileri nelerdir? Reflüden korunmanın yolları - Reflü hakkında bunlara dikkat edin

Reflü belirtileri nelerdir? Reflüden korunmanın yolları - Reflü hakkında bunlara dikkat edin

Reflü nedir ve nasıl bulaşır? Reflü insanlara nasıl bulaşır? Bu hastalık yaşam alışkanlıkları ile beslenme tarzına özen gösterildiği ve ihtiyaç duyulduğunda ilaç tedavisine devam edildiği sürece genellikle kontrol altında tutulabiliyor. Reflüden uzak durmanın yöntemleri? Reflüyü tetikleyen gıdalar nelerdir? Reflü hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar ayrıntılı olarak haberimizde...

Reflü nedir? Reflüden nasıl uzak durulur? Reflüye yakalanan ne yapmalı? Reflüyü tetikleyen gıdalar nelerdir? Haberimizden reflü hakkında gereken tüm detayları ve bilgileri bulabilirsiniz.

Yenilen besinlerin çeşitli sebeplerden dolayı mide içeriğinden yemek borusuna geri kaçmasına reflü deniyor. Bu durum uzun süre devam ederse, asitli olan mide içeriği yemek borusunu tahriş ediyor. Yemek borusu kendini mide asidinden koruyamaz hale geliyor.

Türkiye’de yüzde 98 gibi yüksek oranda görülen bu rahatsızlık, genelde yemekten sonra ağza acı su ve besin gelebiliyor. Reflünün oluşmasında bir diğer faktör mideyle yemek borusu arasındaki kapağın görevini yerine getirememesi sonucu ortaya çıkıyor. Ülkemizde hemen herkeste görülen reflü için uzmanlar yararlı ve yararsız olan besinlerin bir kısmını şu şekilde sıralıyor…

İyi gelenler: Elma, Muz, Patates (fırında veya haşlama), Brokoli, Lahana, Havuç, Fasulye, Yağsız kıyma, Tavukgöğsü (haşlama), Balık, Beyaz peynir, Ekmek, Kepek, Yulaf, Esmer pirinç, Beyaz pirinç, Mısır ekmeği ,Yağsız krem peynir. Soya peyniri ve Yumurta akı.

REFLÜYÜ HANGİ GIDALAR TETİKLER?

Yağlı gıdalar

Yağlı gıdaların sindirimi zordur bu nedenle mide daha fazla asit salgılamak zorunda kalır. Yağ aynı zamanda sindirimi yavaşlatarak reflü riskini yükseltir. Kızartma gıdalar, aşırı tuzlu konserve yiyecekler, koruyucu madde içeren içecekleri tüketmeyin.

Domates

Sağlık için çok yararlı “likopen” maddesini içeren domates yüksek asit içeriğiyle reflü şikayetlerini artırabilir. Ketçap, domates salçası, domates suyu gibi besinler de genel olarak reflüyü olumsuz etkiler.

Baharatlı yiyecekler

Aşırı baharatlı ve acı yiyecekler reflüyü şiddetlendirebilir. Yemeklere eklediğiniz baharatları azaltabilirsiniz.

Nane

Mide ve yemek borusu arasında bulunan kasın gevşemesine neden olarak mide asidinin yemek borusuna geçişini kolaylaştırabilir. Taze nane, naneli sakız, nane çayı ve naneli şeker tüketmemeye çalışın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN