Resimdeki kediyi kimse bulamıyor! İşte en zor optik sınav: Buna çözebilenin IQ sorunu yok

Resimdeki kediyi kimse bulamıyor! İşte en zor optik sınav: Buna çözebilenin IQ sorunu yok

Bugün karşınıza çıktığımız optik illüzyon son günlerde sosyal medyada çok kısa sürede elden ele dolaşmaya başladı. Bu optik testte resmin içinde bir kedi gizli ve bulmak oldukça zor. Bu testteki kediyi ancak üstün zekalı insanlar bulabiliyor. Dikkat seviyenizi ölçemeye hazır mısınız...

Aşağıdaki görüntü, temizlikçi bir kadının süpürgesiyle durduğu resmin içindeki gizli kediyi bulmanız için size meydan okuyan eğlenceli bir bulmacadır. Bu illüzyonda, evinin yakınında bir yerde bir kedi saklandığı için temizlikçi kadının kızgın olduğunu görebiliriz. Bir süpürge tutuyor ve yanında bir kova tutuluyor. Arkasında tahta bir kapı var ve bazı giysiler asılı. Ama resmin içinde bir yerlerde bir kedi saklanıyor.

İllüzyon, izleyicilere “Kediyi bulabilir misin? Diye soruyor IQ'su yüksek olan kişilerin bu görseldeki gizli kediyi bulabilecekleri iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

1-016.jpg

TEMİZLİKÇİ KADINA GİZLİ KEDİYİ BULMASINDA YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ?

Optik illüzyon görüntüsünde gizli hayvanları bulmaktan hoşlanıyor musunuz? O halde bu eğlenceli IQ testi tam size göre! Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar dahil birçok optik yanılsama görmüş olmalısınız. Optik yanılsama, bir nesnenin veya çizimin ya da beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Böyle zekice bir illüstrasyon, resmin içindeki temizlikçi kadının etrafına gizlenmiş bir kedinin olduğu resimde görülebilir.

RESMİN İÇİNDE GİZLENEN KEDİ'Yİ GÖRDÜN MÜ?

Görüntü, temizlikçi kadının resminin içine gizlenmiş kediyi bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu. Resmin içinde kamufle edilen kediyi bulabilenlerin dikkat seviyesinin çok yüksek olduğunu belirten uzmanlar, bu kişilerin istihbarat servislerinde ajan olarak çalışabilecek yetenekte olduğu yorumunda bulundu.

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsünün içinde Kedi'yi gördünüz mü?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Görüntüdeki gizli kediyi bulmakta zorlanıyorsanız, kadının sol elinin yakınına dikkatlice bakın. Kediyi kadının yüzü ile süpürge arasında göreceksiniz. Hala gizli kediyi bulamıyorsanız, aşağıdaki resme bakabilirsiniz.

2-008.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN