Romeo ve Juliet’in bize bir sürprizi var

Romeo ve Juliet’in bize bir sürprizi var

Ankara Devlet Opera ve Balesi, Shakespeare’in ‘Romeo ve Juliet’ini, Çaykovski’nin müzikleri eşliğinde sahneleyecek. Koreografiyi üstlenen Volkan Ersoy “Bu eserin Çaykovski ile yapılmış bir benzeri yok, dünyada bir ilk. Baleyi izleyen seyircilerimiz müthiş duygu yoğunluğuyla salondan ayrılacak. Finalde de özel bir sürprizle seyircilerimizi uğurlayacağız” dedi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), William Shakespeare’in aynı adlı eserinden uyarlanan büyük aşk hikayesi ‘Romeo ve Juliet’in bale gösterimini Çaykovski’nin müzikleri eşliğinde sahneleyecek. Birbirine düşman iki ailenin çocukları olan ve karşılaştıkları ilk anda birbirlerine büyük bir aşkla bağlanan Romeo ve Juliet’in tüm dünyaca bilinen hüzünlü aşk hikayesi, 4 Nisan’da Opera Sahnesi’nde sunulacak.

Eserin koreograflarından, ADOB Müdürü Volkan Ersoy “17 yıl önce Armağan Davran ile birlikte Sergey Prokofyev müziklerinin olduğu Romeo ve Juliet’in başka bir versiyonunda, ben Mercutio ve Romeo rolünde dönüşümlü, Armağan Bey de Tybalt ve Romeo rolünde dönüşümlü dans ediyorduk. Şimdi ise aynı eserin farklı bir versiyonunu hazırladık” dedi. Prokofyev’in Romeo ve Juliet balesi müziğine pek çok kişinin aşina olduğunu, bir farklılık yaratmak için yola çıktıklarını ve eserde Çaykovski müziklerini kullanarak bunu başardıklarını belirten Ersoy, şöyle devam etti: “6-7 ay boyunca dinlemediğimiz Çaykovski’nin müziği kalmadı. Büyük sanatçının tüm senfonileri, quartetleri ve balelerini dinleyerek kendimizin yarattığı librettoyla, ilk önce müzik koreografisini yaptık. Romeo ve Juliet’teki her bir sahneyi, nasıl anlatırız diye düşündük. Bu eserin Çaykovski ile yapılmış bir benzeri yok, dünyada bir ilk.” Müziklerin düzenlemesinin de Tolga Taviş tarafından yapıldığını ve çok yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten Ersoy, şunları kaydetti: “Bu koltuklarda Romeo ve Juliet’i izleyen seyircilerimiz, müthiş bir duygu yoğunluğuyla buradan ayrılacaklar. Finalde de özel bir sürprizle seyircilerimizi uğurlayacağız. Can alıcı bir yerde, bir nüansla bitireceğiz. Bu eserde ağlamayanı görmedim diyebilirim.”

Eserde Juliet rolünü oynayan Özge Başaran, yıllardır dans ettiğini belirterek “Dansı bırakmadan önce dans etmek istediğim tek eser Romeo ve Juliet’ti. Öyle denk geldi. Şanslı hissediyorum kendimi. Çok özel bir rol. Dramatik, büyük bir aşk. Bunun üzerine bir aşk tanımıyorum zaten. Sahnede bunu yansıtmaya çalışacağız” dedi. Romeo rolündeki Burak Kayıhan ise yoğun çalışma süreçlerini şu ifadelerle anlattı: “Bale, çok emek sarfedilen bir gösteri sanatı. Anlatım da çok önemli balede. Çalıştığınız karakteri yansıtmak, seyirciye geçirebilmek çok zor iş aslında. Karakter rollerinden hoşlanıyorum. Kitabı okuyarak, filmlerini izleyerek, rolde sanatçının ne anlatması gerektiğini düşünerek çalışma süreci geçiyor. Eserde konuşamadığımız için bedenimizle anlatıyoruz eserimizi, o yüzden daha çok performans gösteriyoruz. Herkesin bu emekli eseri beğeneceğini düşünüyorum.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN