Rusya yanlısı Çeçen lider Kadirov'un oğlu Diriliş Ertuğrul'da oynadı

Rusya yanlısı Çeçen lider Kadirov'un oğlu Diriliş Ertuğrul'da oynadı

Rusya yanlısı Çeçen lider Ramazan Kadirov’un oğlu Adam’a, TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizinde rol verildi. Kadirov, Rusya’ya karşı savaşan komutanlara karşı hareket ederek direnişi kıran isim olarak biliniyor.

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan'ın lideri Kadirov'un oğlu Diriliş Ertuğrul dizisinde oynadı.

Rus yanlısı Kadirov’un oğluna rol verilmesi sosyal medyada tepki çekti. 

Kadirov geçen sonbaharda TRT’nin ünlü dizisi ‘Diriliş Ertuğrul’un setini ziyaret etmiş, dizinin yapımcıları ile oyuncularını ülkesine davet etmişti. 

Kadirov ikinci Rus-Çeçen savaşında Mosko’dan yana tavır almış özel ordusuyla Çeçen direnişini kırmıştı. Rusya destekli Kadirov önde gelen Çeçen komutanlara suikast yapmakla suçlanmıştı.

Çeçen Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkanov'un ölümünden sonra Vladimir Putin'in desteği ile 2007'den Çeçen Cumhuriyeti devlet başkanı olan Kadirov’a 2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanı unvanı verildi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN