Rutubet lekesinden kurtulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte badanacıların sır gibi sakladığı yöntem: Silin ve etkisini görün

Rutubet lekesinden kurtulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte badanacıların sır gibi sakladığı yöntem: Silin ve etkisini görün

Duvarlardaki küf sadece çirkin görünmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığınıza da zarar verebilir. Neyse ki duvarlardaki küfü durdurmanın ve evinizi sağlıklı tutmanın yolları var. Duvarlarınızın nasıl temizleneceği ve tekrar nasıl küf oluşmasını önleyeceğiniz konusunda kullanışlı ipuçları için haberimizi okumaya devam edin!

Küf, çoğu evin belasıdır, ancak neyse ki, küfün tekrar içeri girmesini önlemek için günlük temizlik ürünlerini kullanmak mümkündür. İster duvarlarda ister zemin veya halı gibi diğer yüzeylerde olsun küf, sağlığınız için harika bir haber değildir, bu nedenle temel nedenin üstesinden gelmek de gerçekten önemlidir. Evinizin duvarlarındaki küften nasıl kurtulacağınıza dair 3 adımlık hızlı bir kılavuz için okumaya devam edin.

gm-35a73e6a-c85d-47d2-9ab3-3a8afd7fa572-gm-a00b5fc5-6e2d-4b14-9643-16998fe1181a-damp-and-mould-in-home-470621.jpg

KÜF NEDİR VE NEDEN DUVARLARDA OLUŞUR?

  • Küf, havadaki sporlardan gelişen bir mantar türüdür. Genellikle fazla hava akışı olmayan nemli, sıcak koşullarda büyür, bu nedenle ev banyoları ve çatı katı alanları genellikle küften muzdariptir. Genellikle nemli koşullardan ve havalandırma eksikliğinden kaynaklanır, ancak bazen duvarlardaki küf, evin hem içindeki hem de dışındaki tesisat sızıntılarından kaynaklanabilir. Kötü yalıtılmış ısıtma boruları da duvarların arkasında nem birikmesine neden olabilir.

  • Küf, duvarlardaki en yaygın siyah küf tipinin adıdır ve tedavi edilmediği takdirde daha geniş alanlara yayılabilen lekelerle karakterize edilir. Duvarlarınızda küf olup olmadığını anlamak için, etkilenen bölgeye bir bezle biraz çamaşır suyu sürün. Birkaç dakika sonra koyu renk soluyorsa küftür. Değilse, muhtemelen sadece kirdir.

İhtiyacınız olanlar:

  • Limon tuzu
  • Su
  • Bez

Yapmanız gerekenler:

Limon tuzunu su ile kaynattıktan sonra elinizin dayanabileceği ısıya gelince bir bez yardımı ile lekeli olan yerleri silmeniz yeterli. İşte yapmanız gereken tek şey bu...

NEMDEN NASIL KURTULABİLİRSİNİZ?

Nem belirtilerini ne kadar erken fark ederseniz, ondan kurtulmak o kadar kolay olacaktır. Duvarlarınızda ıslak veya nemli yamalar, soyulan duvar kağıdı ve dökülen sıva gibi net işaretler olup olmadığına bakın. Evin etrafındaki diğer işaretler, nemli ve küflü kokular, süpürgelikler gibi çürüyen ahşaplar veya duvarlarda, zeminlerde veya tavanlarda görülen küf ve küflerdir.

gm-14547e99-4e49-4af3-a780-a2bddbb2a610-dehumidifier.jpg

NEM GİDERİCİ SATIN ALIN

Nem gidericiler havadaki nemi çeker, bu nedenle ev içinde sık sık çamaşır kurutuyorsanız özellikle yararlı olabilir. Nem gidericiler, duş alma ve yemek pişirme gibi günlük aktivitelerden kaynaklanan havadaki nemi fark ederseniz de yardımcı olabilir. Bunların tümü yüksek düzeyde neme neden olabilir.

gm-6cf31943-9ac2-4f8e-842b-ef6073ab3a25-opening-window.jpg

EVİNİZİ HAVALANDIRIN

Yoğuşma en yaygın nem türüdür ve aynı zamanda düzeltilmesi en kolay olanıdır. Çoğu zaman ucuz ve hızlı, bazen de profesyonel yardıma ihtiyaç duymadan çözülebilir. Evinizin havalandırmasını iyileştirmek, bu surunu çözmenize yardımcı olabilir. Banyolar ve mutfaklar, evinizdeki nemin çoğundan sorumludur. Banyonuzda ve mutfağınızda aspiratör yoksa yoğuşmayı azaltmak için fan takmayı düşünmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN