Saç boyanızı görenler kuaförünüzü soracak! İşte beyaz saçları kökten yok eden evde basit boyama yöntemi

Saç boyanızı görenler kuaförünüzü soracak! İşte beyaz saçları kökten yok eden evde basit boyama yöntemi

Beyaz saçlar yaşı ilerleyen herkesin en büyük sorunu. Beyazları kapatmak için çoğu insan kuaförün yolunu tutuyor ama hayat pahalılığın arttığı bu günlerde hiç mantıklı bir tutum değil bu. Size vereceğimiz basit tarifle, saçlarınızdaki beyazları kapatıp, doğal görünüm kazandıracaksınız. Sizi gören herkes "Kuaförün kim?" diye soracak.

Saç boyamak kadın erkek herkesin ihtiyaç duyduğu bir durum. Bazen beyaz saçları kapatmak için yaparız bazen farklı renkler deneyerek tarzımızı yenileriz. Bunun için de kuaförlere ciddi paralar veririz. Bu zor günlerde "Param cebimde kalsın" diyorsanız size vereceğimiz boyama teknikleri ile evde kendi saç boyanızı kendiniz boyayın. İşte kuaföre gitmeden muhteşem saçlara sahip olma yöntemleri.

Her şeye zam geldiği gibi kuaför ücretlerine de zam geldi. Tek renk saç boyama bile 200 lirayı bazen bulabiliyor. Peki hiç masraf yapmadan saçlarımızı evde nasıl boyarız? İşte tüm kadın ve erkeklerin en merak ettiği detayları sizin hazırladık. Saç boyamanın püf noktalarını görünce artık kuaförlere gitmeye gerek kalmayacak.

el.jpg

SAÇINIZI EVDE BOYAYIN PARANIZ CEBİNİZDE KALSIN

Saç boyamak için bazen nedenlerimiz olasada bazen de keyfi olarak bu uygulamayı yaparız. Kuaför fiyatlarına gelen zamlardan sonra ise bu işin kolay ve pratik yanını araştırmaya başladık. Uygun fiyata aldığımız bir tüp boya ile saçlarınızı nasıl boyayacağınızı size açıklıyoruz. Artık paranız cebinizde saçlarınız emin ellerde olacak. Hele ki beyaz saçlardan kurtulmak istiyorsanız bu teknikler tam size göre.firca.jpg

Beyaz saçlarınızı adeta ustalıkla kapatacaksınız. Saçlarınızda renk farklılıkları varsa bunları bu sayede gidermiş olacaksınız. Yani saçlarınız dipten uça baştan yaratılacak. Saçının renginde farklı bir deneyim kazanmak isteyenler ise aşama aşama bunu öğreteceğiz. Ama saç boyamadan önce muhakkak üzerinde yazan alerji testini uygulamanız gerekli.

EVDE AŞAMA AŞAMA SAÇ BOYAMA TEKNİĞİ

Öncelikle boyayacağınız saçınızı güzelce iki yan ayırın. Ve giymediğiniz bir üstünüzü giyin. Daha sonra varsa eğe cerrahi eldiven kullanmanız daha yararlı olacaktır. Yoksa da saç kutusunun içerisinde çıkan eldivenleri kullanabilirsiniz. Saçlarınızı ayırdıktan sonra yüzünüz kulaklarınız ve boyanın değeceği her yere krem sürün. Daha sonra boyanın çıkması zorlaşmasın. Eğer bir arkadaşınız ya da yakınız varsa onlardan da boyamaları için yardım isteyebilirsiniz. Kutumuzun içinde çıkan suyu ve kremi iyice karıştırın. Ama kıvama gelene kadar bu işlemi devam ettirin. Daha sonra saçlarınızı tutam tutam ayırarak önce saç uçlarınızdan başlayın hafif fırçayla sürün. Ve tarak ile iyice yedirin. Çünkü saç diplerinden başlarsanız çok çabuk renk alacaktır. Yeni saçlar olduğu için. Bundan dolayı önce uçlardan başlayarak diplere sürmeniz gerek.

sacbi.jpg

Boyama işlemi bittikten sonra saçlarınızı güzelce boya tarağı ya da ince uçlu bir tarakla tarayın ve salık bırakın. Genelde saçlar boyandıktan sonra toplanıyor. Bu yanlış bir yöntem. Çünkü saçın bazı kısımları ıslak ve boyalı kalabiliyor. Saç boyama işlemi tamamlandıktan sonra 40 dakika kadar saçın renk almasını bekleyip ılık su ile yıkıyoruz. Yıkama işlemine daha sonra doğal bir şampuan ve saç kremi ile destek veriyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN