Saç dökülmesi kaderiniz olmasın! İşte saç dökülmesine karşı 3 ev yapımı saç maskesi

Saç dökülmesi kaderiniz olmasın! İşte saç dökülmesine karşı 3 ev yapımı saç maskesi

Saç dökülmesi veya saç incelmesi, çoğumuzun hayatımızın bir noktasında veya diğerinde karşılaşması muhtemel olan çok yaygın bir sorundur. Pahalı ürünlere tonlarca para dökmenize gerek kalmadan tamamen evinizdeki ürünlerle saç dökülmenize çare bulmak ister miydiniz?

Şampuanlar ve saç kremleri saç dökülmesi sorunu üzerinde sihir yaptığını iddia etse de gerçek şu ki, sert kimyasal yüklü ürünlerin uygulanması sorunu yalnızca daha da kötüleştirir. Saç dökülmesini tedavi etmenin en etkili yollarından biri, doğal mutfak malzemeleri kullanarak ev ilaçlarıdır. Haberimizde saç dökülmesini etkili bir şekilde kontrol eden 3 ev yapımı saç maskesi tarifini bir araya getirdik. Bunların neler olduğuna bir göz atalım.

0-5xnr94x4yjckh38b.png

1. Zeytinyağı ve yumurta saç maskesi:

Zeytinyağı, antioksidanlar ve esansiyel yağlar açısından zenginken, yumurta zengin bir protein kaynağıdır. Bu bileşenlerin her ikisi de saçı derinlemesine besler, yumuşaklığı ve parlaklığı geri kazandırır ve saç büyümesini destekler.

Malzemeler:

1 yumurta, 2 çay kaşığı sade yoğurt, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Pürüzsüz bir macun oluşturmak için tüm malzemeleri birleştirin. Saçınızı yıkamadan yaklaşık 30 dakika önce saçınıza ve saç derinize eşit olarak uygulayın. Daha sonra saçınızı her zamanki gibi şampuanlayabilir ve şekillendirebilirsiniz. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayın.

hindistan-cevizi-yagi-ve-sac.webp

2. Hindistan cevizi yağı, avokado ve biberiye saç maskesi:

Hindistan cevizi yağı, saçınızın sağlığını, gücünü ve parlaklığını korumak için en iyi bileşenlerden biridir. Avokado, saçınızı şekillendiren zengin bir sağlıklı yağ kaynağıdır. Biberiye esansiyel yağı saç dökülmesini önler ve saçların yeniden büyümesini destekler.

Malzemeler:

Yarım avokado, 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 çay kaşığı aloe vera jeli, 10 damla biberiye yağı

Yapılışı:

Bir avokadonun yarısını alın ve posayı, 1 çay kaşığı soğuk preslenmiş organik hindistancevizi yağı, 1 çay kaşığı aloe vera jeli ve 10-12 damla biberiye esansiyel yağını ezin. Malzemeleri birleştirin ve şampuanlamadan önce haftada bir kez saçınıza uygulayın. Saçınızı yıkamadan önce 15-20 dakika bekletin.

sogan-suyunun-saca-faydalari.jpg

3. Soğan suyu ve bal saç maskesi:

Soğan zengin bir kükürt kaynağıdır ve kolajen üretimini desteklerken, bal cildiniz ve saçlarınız için harika bir nemlendiricidir. Bir soğan ve balın suyunu bir saç maskesinde birleştirmek, size kalın ve tatlı saçlar vermek için harikalar yaratabilir.

Malzemeler:

1 adet kırmızı soğan, 1 yemek kaşığı saf bal

Yapılışı:

¼ fincan kırmızı soğan suyu ve 1 yemek kaşığı saf bal alın. Malzemeleri iyice birleştirin ve yıkamadan önce 30 dakika saçınıza ve saç derinize uygulayın. Bu maskeyi haftada iki kez kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN