Saç Tokalarınızın Bakteri Kaynağı Olabileceğini Hiç Düşündünüz Mü

Saç Tokalarınızın Bakteri Kaynağı Olabileceğini Hiç Düşündünüz Mü

Gün içerisinde sıklıkla kullandığımız saç tokalarının ne kadar hijyen konusunda sağlıklı olabileceğini hiç düşündünüz mü? Uzman dermatologlara göre saç tokaları bakteri kaynağı olabileceği bu yüzden sıklıkla yıkanmasını tavsiye ediyorlar. Gelin hep birlikte uzmanların dediklerine kulak verelim...

Günümüzde hijyen sözcüğü, sağlığı korumak için yapılan uygulamalar ve alınan temizlik önlemleri olarak tanımlanmaktadır. Peki sıklıkla kullanılan saç tokalarının hijyenini gerçekten düşündünüz mü? Saç tokaları; saçların görünüşünü tamamen değiştiren, saçlara hava kazandıran ve saçların görünüşünü tamamlayan pek çok farklı model bulunmaktadır. Uzun saçlı insanlar genellikle yanlarında ya çantalarında, saçlarında ya da bileklerinde saç tokası taşırlar. Birçok insan her gün aynı saç tokasını kullanır. Ancak çoğu insanın düşünmediği şey, tıpkı kıyafetleriniz ve iç çamaşırlarınız gibi saç tokalarınızı da düzenli olarak yıkamanız gerektiğidir. Çünkü saç bağları gün boyunca her türlü bakteriyi emer.

5ec9945755427e1bc4ab14bd.webp

ŞU ANDAN İTİBAREN SAÇ TOKALARINIZI DA YIKAYIN!

- BAKTERİ KAYNAĞI

Bazı kumaş türlerinin teri ve bakterileri emmesi sizi şaşırtmayacaktır. Ama saç bağlarının ve saç bantlarının da çok fazla ter ve bakteri emdiğini hiç fark ettiniz mi? Saç tokası, özellikle egzersiz yaparken çok fazla vücut sıvısını emer.

- CİLT ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Saç bağlarının tekrar tekrar bakterileri emmesi pek hoş bir düşünce olmasa da hemen endişelenmenize gerek yok. Uzman dermatologlara göre; saç tokası cildinizle temas etmediği sürece gerçekten bir sorununuz olmadığını açıklıyor. Bununla birlikte, bir saç bandı her zaman cildinizle temas eder ve bu da cildinize birçok bakterinin bulaşmasına neden olabilir. Ayrıca kafanızdaki kiri emen saç köklerine de yol açabilir. Buna karşılık, bu kir siz uyurken yastığınıza bulaşabilir.

basliksiz-5.jpg

- ÇÖZÜMÜ NEDİR?

Neyse ki, bu biraz büyük soruna çok kolay bir çözüm var: saç tokalarınızı ve saç bantlarınızı düzenli olarak yıkayın. Uzman dermatologlar özellikle spor salonunda terlediyseniz, bunu günlük olarak yapmanızı bile önerir. Saç tokalarını zaten yıkayacağınız pantolonun ceplerinden birine koyun ve ardından bunu çamaşır makinesine koyun. Diğer bir seçenek de saç tokalarınızı, lastiklerinizi veya saç bantlarınızı biraz su ve sabunla temizlemektir. Ayrıca, temizlenmesi çok kolay olduğu için invisibobble saç tokası kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Ayrıca genellikle kaybetmemek amacıyla bileklere takılan saç tokaları da el bileklerinizi sıkıştırır. Bu, vücuttaki kanın normal hareketini engeller. Sonuç olarak, karpal tünel sendromu gelişebilir uzun süreli ağrı ve parmakların uyuşma kendini gösterir. Böyle bir durumu yaşamamanız için tokalarınızı cebinizde veya çantanızda taşımanızı tavsiye ederiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN