Saçınızın Daha Hızlı Uzamasını İstiyorsanız Yiyebileceğiniz 10 Mucizevi Besin

Saçınızın Daha Hızlı Uzamasını İstiyorsanız Yiyebileceğiniz 10  Mucizevi Besin

Saç büyümesi ve saç dökülmesinden muzdaripseniz haberimize mutlaka göz atın! Yaş, genetik ve diyet gibi birçok faktör saç büyümesinin ne kadar hızlı olduğunu belirler...

Bununla birlikte, kontrol edebileceğiniz tek faktör, tükettiğiniz yiyeceklerdir, bu nedenle, sadece saçınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda saç dökülmesine karşı savaşacak ve yenilerinin büyümesini teşvik edecek on süper gıdadan oluşan bir liste hazırladık.

YUMURTALAR

Saç folikülleri keratin adı verilen bir proteinden yapılır ve yumurtalar zengin bir protein, biotin ve çinko ve selenyum gibi diğer besinlerin kaynağıdır. Saç büyümesi için yeterli miktarda protein tüketmek esastır ve biyotin, diğer protein formlarının Keratin'e dönüştürülmesine aracılık eder. Sağlıklı saçlar için diyetinize birkaç yumurta eklemek önemlidir.

ÇİLEK

Meyveler zengin bir C Vitamini kaynağıdır ve sağlıklı, güçlü saçlara son derece katkıda bulunur. Vücudumuz, kökleri ve telleri güçlendirerek saçların kırılmasını önleyen kolajen üretmek için C vitamini kullanır. C vitamini ayrıca serbest radikallerin üretimiyle de savaşır, böylece saç köklerini hasardan korur.

ISPANAK

Ispanak folat, demir, A ve C vitaminleri ile yüklüdür. En ham haliyle normal saç vitamininizdir. Tüm bu besinler saç büyümesini ve onarımını destekler. Demir eksikliğinin saç dökülmesine neden olduğu kanıtlanmıştır ve ıspanak her şekilde tüketilebilecek bir güç kaynağıdır. Ispanağın tadını sevmeyenler smoothie'lerine koyabilir ve orada olduğunu bile anlamazsınız.

BALIK

Balık, yeni saç köklerinin oluşmasına yardımcı olan, saç yoğunluğunun artmasına neden olan ve tabii ki saç kalitesine de katkıda bulunan zengin bir Omega-3 kaynağıdır. Somon, ringa balığı ve uskumru gibi yağlı balıklar Omega-3 yağları açısından zengindir. Alternatif olarak, balık yağı kapsülleri harika bir Omega-3 ve Omega-6 yağ kaynağıdır.

TATLI PATATES

Tatlı patates veya herhangi bir turuncu sebze/meyve, vücut tarafından A vitaminine dönüştürülen yüksek oranda beta karoten içerir. A vitamini, saç kökünü hasardan koruyan ve besleyen yağlı bir madde olan sebum üretimine katkıda bulunur, onları sağlıklı ve güçlü tutmak.

kapak.jpg

AVOKADO

Avokado, sağlıklı yağlar ve E vitamini deposudur. E vitamini, saç derisini serbest radikallerden koruyan güçlü bir antioksidandır. Ayrıca güneş ve klorun verdiği zararlardan saç derisini iyileştirir. Avokadoda bulunan esansiyel yağ asitleri, saçı beslemeye ve büyümeyi desteklemeye yardımcı olur.

KEMİK SUYU

Kemik suyu, saç köklerini güçlendirmeye yardımcı olan bir protein türü olan zengin bir kolajen kaynağıdır. Kemik suyunda bulunan kolajen de saçı besleyerek kırılmasını önler. Her gün bir bardak kemik suyu tüketmek saçınızı değiştirecek, sağlıklı ve parlak hale getirecektir.

FINDIK

Kuruyemişler zengin bir A vitamini, B kompleksi ve E vitamini kaynağıdır. Kuruyemişlerde bulunan tüm vitaminler, saç büyümesini teşvik etmede eşit derecede önemlidir. Bu vitaminler ayrıca saçın beslenmesinde önemli rol oynayarak daha sağlıklı görünmesini sağlar. Kuruyemişler ayrıca süper doyurucudur ve ideal bir sağlıklı atıştırmalıktır.

TOHUMLAR

Keten tohumu, chia tohumu ve ayçiçeği tohumu gibi tohumlar E vitamini, Omega-3 yağ asitleri ve çinko deposudur. Tohumlarda bulunan tüm besinler, etkili saç büyüme güçlendiricileridir. Tohumlar sadece saçınız için harika besinlerle dolu olmakla kalmaz, aynı zamanda kalorileri de çok düşüktür ve diyetinize kolayca dahil edilebilir.

TATLI BİBERLER

Tatlı biber, C vitamini ve beta karoten açısından zengindir. C vitamini, saç köklerini serbest radikallerin neden olduğu zararlardan koruyan bir antioksidandır. Tatlı biber, diyetinizdeki antioksidan miktarını artırmanın mükemmel ve çok pahalı olmayan bir yoludur. Beta karoten vücut tarafından A vitaminine dönüştürülür, bu sadece saçlar için değil, gözler için de harikadır.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN