Saçları Tararken Bu Felaketlerden Kaçının! İşte Kırık Uçlara ve Kırılan Saçlara Veda Etmenin Yolu

Saçları Tararken Bu Felaketlerden Kaçının! İşte Kırık Uçlara ve Kırılan Saçlara Veda Etmenin Yolu

Saçlar, kişiliğimiz hakkında çok şey söylüyor. Onlar yüzün çerçevesidir ve doğru kesimi tercih edebilirsek en belirgin yüz hatlarımızı onlar sayesinde ön plana çıkarabiliriz. Bu nedenle saçlarımıza en iyi şekilde davranmalıyız...

Beyaz saçları kapatacak birçok doğal ürünümüz varsa, onlara zarar vermemek için kendimiz hareket etmeliyiz. Örneğin, saçımızı nasıl doğru şekillendireceğimizi öğrenirsek, bölünmüş uçlara ve kırılgan saçlara veda edebiliriz. Ya da en azından farkında olmadığınız birçok hatadan kaçınırsak.

FIRÇA VE TARAĞI MUTLAKA TEMİZLEYİN

Birçoğunun yaptığı ilk hata, saçlarını fırçayı temizlemeden taramaktır. Onları onarılamaz bir şekilde mahvetme riskini taşıyan bir hatadır. Fırçada ölü deri kalıntıları, muhtemelen mikroplar ve hatta sebum birikir. Saç derisine zararlı tüm elementler. Taramadan önce fırçayı güzelce yıkayıp temizlemeyi unutmayalım.

haberici-004.jpg

ISLAK SAÇLARI ASLA TARAMAYIN

Bir diğer yaygın hata ise saçınızı duştan hemen sonra taramaktır. Islak saç çok daha savunmasızdır ve ağır bir elimiz varsa saniyeler içinde kırılma riskiyle karşı karşıya kalırız. Sorunu çözmek için bir yolumuz var, saçları güçlendirici ürün veya bir yağ ile korumaktır.

Şampuanlamadan önce saçınızı taramak daha da iyidir. Saç spreyi, sabitleyici ve benzeri kalıntıları temizleyeceğiz ve sebumu saçın her yerine dağıtacağız. Şampuanın mikro bileşenlerine karşı da mükemmel bir koruyucu bariyer.

SAÇLARI NASIL TARAMAMIZ GEREKİYOR?

Birçoğu, saçı taramanın doğru yolunun kökten uca olduğuna inanır. Bundan hiçbir şey daha yanlış olamaz. Kökten tarama, düğüm oluşma riskini artırır, saçı zayıflatır ve kırık uç sayısını artırabilir. Uçtan köke tersten ilerlemek çok daha iyi olacaktır.

haberici2-001.jpg

BU YÖNTEMLE KIRIK UÇLARA VE KIRILAN SAÇLARA VEDA EDEBİLİRİZ

Her saç tipi farklı şekillendirme teknikleri ve araçları gerektirir. Genel olarak, yaygın plastik taraklar yerine ahşap aletler tercih edilir. Çünkü saça daha nazik davranırlar.

Seçtiğimiz kesime göre bazı altın kurallar var. Saçlarımız kısaysa şekillendirdikten sonra saçlarımızı asla taramamalıyız. Tarak, köpük ve modelleme ürünlerinin kombinasyonu son derece zararlıdır. İyice yıkanmış elleri kullanmak çok daha iyidir. Kıvırcık saçlar için çok benzer bir yöntem. Onlar da fırça olmadan taranmalıdır. Herhangi bir düğümle mücadele etmek için kendimize doğal bir dolaşık açıcı spreyle yardımcı olabiliriz.

Son olarak, daha az kalın saçlar için tavsiye, çok kalın ve yumuşak kıllara sahip bir fırça kullanmaktır. Saçınızı çözecek ve kırılmayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN