Saçlarınızı Yaza Hazırlayın! Bu Basit Tüyolarla Sağlıklı Saçlara Evet Deyin

Saçlarınızı Yaza Hazırlayın! Bu Basit Tüyolarla Sağlıklı Saçlara Evet Deyin

Yaz mevsiminin yaklaşması ile saçlara da bakım zamanı geldi. Peki saç bakımında nelere dikkat edilmeli? Yazın saçlarımızı güneşten, deniz ve havuz suyundan nasıl koruyabiliriz? İşte bütün sorularınızın cevabı haberimizde saklı...

Tüm yıl saçlarımıza iyi bakmaktan gurur duyuyoruz, ancak yaz bunu daha da zorlaştırıyor. Güneş onlarla temas ettiğinde saçlarımıza nazik davranmadığından, saç bakım malzemelerimizi stokta tutmalıyız. Mevsim özellikle saçlarımız için zorlu geçer ve UV ışınları güçlendiğinde ve nem yükseldiğinde uzun vadeli zararlı sonuçları olur. Isı ve UV ışınları, kuru, sıcak esintilerle birlikte saçı ve saç derisini kurutarak kuru ve kırılgan hale getirebilir.

14219335-1200x675.webp

BU BASİT TÜYOLARLA SAĞLIKLI SAÇLARA EVET DEYİN

Ancak bu yaz ve sonrasında saçlarımızı mutlu ve sağlıklı tutmak için yapabileceğimiz birkaç şey var. Güneş bize yoğun ısı dalgaları gönderirken, haberimizde saçınızı nasıl sağlıklı ve beslenmiş tutacağınıza dair bazı tüyolar var.

yazin-sac-bakimi-da.png

ŞARTLANDIRICI EKLEME

Güneş, saçın nemini alıp özellikle kuru bırakabileceğinden, eğlence dolu bu yaz aylarında saçınızı her zaman şekillendirmek çok önemlidir. Bundan kaçınmak için, kavrulmuş tellerin restorasyonuna yardımcı olacak tedavileri arayın. Yüzmeye gidiyorsanız, klorlu suyun saçınıza nüfuz etmesini önlemek için bakım maskeleri kullanın. Derin bakım tedavileri ayrıca yağlarla birleştirilebilir ve güçlü nem elde etmek için güneşte güneşlenirken cilde uygulanabilir.

gorsel-5-44836213-jpg.webp

ISIDAN UZAK DURUN

Protein bağlantılarına zarar verdiği ve genel saç sağlığını bozduğu için, mümkün olduğunca doğrudan saça ısı üfleyen şekillendirme aletleri kullanmaktan kaçının. Saç aletlerini kullanırken, bunları saç protein kaybını azaltmaya yardımcı olacak tedavilerle eşleştirin. Yararlı ancak zarar veren ısı bazlı şekillendirme ekipmanlarının zarar görmesini önlemek için ısıya karşı koruyucu bir saç spreyi uygulamak da iyi bir fikirdir.

yikama.jpg

SAÇ YIKAMA

Saçınızı çok sık yıkamak, özellikle boyalı, kimyasal işlem görmüş veya doğal olarak çok kuru veya gözenekli ise, hasara neden olabilir. Her gün şampuanlamak, saçımızın ve saç derimizin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu doğal yağları ve proteinleri yok etme eğilimindedir. Yazın daha düzenli duş alıp şampuanlasak bile saç yıkama haftada üç kez ile sınırlandırılmalıdır. Bu arada, uzun süreli yağ emilimine sahip doğal kuru şampuan, doğal yağların neden olduğu düzlüklere yardımcı olabilir.

kabaran-saclara-cozum-onerileri-header.png

NEMLENDİRİN

Yazın saçların kabarması havadaki nemden kaynaklanır, ancak bunu durulanmayan spreylerle kontrol edebilirsiniz. Kuru saçlarınız ve kırık uçlarınız varsa deneyebileceğiniz bir şey, saçınızın uçlarına derinlemesine bakım maskeleri uygulamaktır. Ek olarak, gevşek, rahat saç modelleri, saçı çekiştirdikleri için zararlı olabilecek sıkı, şık saç kesimlerine tercih edilir.

evrimagaci-org-public-content-media-16ac54c4109c6d21d529667a63a78389.jpg

ÖNCELİKLER HİDRASYON

Sağlıklı saçlar içeriden başladığı için yaz aylarında yeterince su içmeyi unutmayın. Bu saç hücrelerini nemlendirmek için gün boyunca su yudumlamanın yanı sıra derinlemesine nemlendiren doğru saç ürünlerini kullanarak saçın nemini artırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN