Şair İsmet Özel kalp krizi geçirdi

Şair İsmet Özel kalp krizi geçirdi

Şair, yazar, mütefekkir İsmet Özel'in kalp krizi geçirdi. Anjiyo olan ve damarlarına stent takılan İsmet Özel'in durumunun iyi olduğu ve bir süre için müşahede altında kalacağı öğrenildi. Haberi alan binlerce seveni ve dostu sosyal medya hesaplarından geçmiş olsun paylaşımında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsmet Özel'i ziyaret edip, sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise telefonla görüştüğü İstem Özel'in durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kıınık, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şair İsmet Özel'in kalp krizi geçirdiğini duyurdu.

Kerem Kınık yaptığı açıklamada, "Kalp krizi sonucu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Koroner Yoğun Bakıma kaldırılan Şair İsmet Özel’e Mevladan acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi. Kınık daha sonra İsmet Özel'in sağlık durumuyla ilgili "Arkadaşlar Cerrahpaşada #İsmetÖzel’in anjiodan çıktığını, durumunun stabil olduğunu ve by-pass ameliyatına hazırlandığını şimdi ilettiler" paylaşımında bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Özel'i hastanede ziyaret ederek, yetkililerden sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

"ŞU ANDA HAYATİ TEHKİKESİ YOK"

İbrahim Kalın, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Özel'in şu anda anda hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Haberi alır almaz geldiğini belirten Kalın, "Kendisine acil şifalar diliyoruz. Burada Cerrahpaşa'da rektörümüz, dekanımız, doktor arkadaşların hepsi yakın ilgi gösteriyorlar. Kendisinin en kısa sürede tedavisi için gerekli işlemler burada yapıldı, yapılıyor. Biz de güzel haberlerini bekliyoruz. Sağlığı her şeyden önemli. İnşallah kısa sürede tekrar sağlığına kavuşup buradan taburcu edilmesi tek arzumuz ve beklentimiz." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI'NDAN DA AÇIKLAMA

İsmet Özel'in sağlık durumuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da bir açıklama geldi.

Koca şunları söyledi: "Kendisiyle 2 saat kadar önce telefonla görüştüm, genel durumunda bir sorun yok. Yakından takip ediliyor, ben de yakından takip ediyorum. Türk edebiyatının son dönem önemli şairi ve aynı zamanda önemli bir fikir adamı olan İsmet Özel'e buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve Rabbim'den acil şifalar diliyorum."

19-03/11/screenshot_2.jpg

İsmet Özel'in kalp krizi geçirdiğini duyan sevenleri ve dostları sosyal medya hesaplarından binlerce paylaşımda bulundu. İsmet Özel'e kendi dizeleriyle şifa dileklerinin iletildiği paylaşımlardan bağzıları şöyle: 

19-03/11/screenshot_12.jpg

19-03/11/screenshot_13.jpg

19-03/11/screenshot_7.jpg

19-03/11/screenshot_9.jpg

19-03/11/screenshot_11.jpg

19-03/11/screenshot_6.jpg

19-03/11/screenshot_3.jpg

19-03/11/screenshot_4.jpg

 

İSMET ÖZEL KİMDİR?

19 Eylül 1944 tarihinde Kayseri'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kastamonu, Çankırı ve Ankara'da tamamladı. Öncelikle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde okudu fakat Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 18 sene Devlet Konservatuarı'nda Fransızca okutmanlığı yaptı, ilk şiiri 1963 senesinde Yelken Dergisi'nde yayınlandı.

1963 senesinde muhtelif dergi ve gazetelerde yayımladığı şiirlerle dikkati çekti. Bu tarihle birlikte İsmet Özel; yazın, düşün ve sanat dünyasındaki serüvenine başladı. İlk kitabı Geceleyin Bir Koşuyu 1966 senesinde, büyük yankılar uyandırdı, ikinci kitabı Evet, İsyanı ise 1969 senesinde yayımladı. 1970 senesinde yakın arkadaşı Ataol Bahremoğlu ile birlikte Ant ve Halk Dostları dergilerini çıkarttı.

1975 senesine gelindiğinde İsmet Özel, o zamana dek içerisinde bulunduğu ve savunduğu sol kesimi bıraktı ve fikri ve ruhi bir değişim yaşadı. Bu tarihten sonra hayatına, benimsediği İslami hayatın doğruları ile devam etti. 1977'de Yeni Devir gazetesinde günlük fıkralar yazdı, yine aynı gazetede Abdullah Çıdamlı müstear adı ile çeviriler yaptı, Pazar günlerine özel kültür sayfaları hazırladı.

1985 senesinde Milli Gazete'de Cuma Mektupları'na, 1997 senesinde Yeni Şafak Gazetesi'ndeki günlük fıkralarına başladı. Yazdığı deneme kitabı Taşları Yemek Yasakile Türkiye Yazarlar Birliği Deneme ve 2005 senesinde üstün hizmet ödülünü kazandı. 1995 senesinde Şilili Ozan Gabriela Mistral nişanı aldı. Siyasi yazıları 2003 senesine dek kısmi aralıklarla çeşitli gazete ve dergilerde yayımlandı. Halen İstiklal Marşı Derneği'nin genel başkanlık görevini yerine getirmektedir.

Evli ve dört çocuk babası, iki çocuk dedesi İsmet Özel, Çengelköy'deki evinde düşünce ve sanat hayatına devam etmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN