Sakın bu eşyalarınızı karbonat ile temizlemeyin! İşte karbonat ile temizlememeniz gereken eşyalar

Sakın bu eşyalarınızı karbonat ile temizlemeyin! İşte karbonat ile temizlememeniz gereken eşyalar

Karbonat gerçek bir mucize üründür. Yemek pişirirken harikalar yaratabilir ama aynı zamanda harika bir temizlik maddesidir! Örneğin fırınınızı temizlemek için kullanabilir veya çöp kutunuzun kokmasını önlemek için bu hileyi kullanabilirsiniz . Bu beyaz tozu bir dizi temizlik işi için kullanabilseniz de, aşağıdaki maddeleri temizlerken asla kullanmamalısınız.

Karbonat o kadar harika bir temizlik maddesidir ki onu her şeyde kullanmak cezbedicidir. Ve onu birçok şey için kullanabilmenize rağmen, gerçekten her eşyanız için kullanamazsınız. Karbonat aşındırıcıdır, yani hafifçe kapatılmış veya aşınabilecek bir cilaya sahip yüzeylere dikkat etmeniz gerekir (aynı şekilde, cızırtılı bir süngerle çok sert ovalarken dikkatli olmanız gerekir). Ve bazı metaller diğerlerinden daha reaktiftir, bu nedenle kabartma tozu renk bozulmasına neden olabilir. Metali tamamen mahvetmese de kesinlikle çirkin bir görüntü oluşturabilir. Eşyalarınıza ciddi şekilde zarar verebilir…

Karbonat ile dikkat edilmesi gereken diğer bir şey ise sirke veya limon suyu gibi asidik bir şeyle karıştırmaktır. Kimyasallar bu tatmin edici gazla birleştikçe bir gaz oluştururlar. Bunları soda şişesi gibi kapalı bir kapta birleştirirseniz, potansiyel olarak patlayabilir ve size zarar verebilir. Bu nedenle, bunları birlikte kullanmak istiyorsanız, bir çözüm depolamaya çalışmak yerine temizlemeden hemen önce yapın.

Bu öğeleri asla karbonat ile temizlemeyin.

alm-sapli-tencere.jpg

ALÜMİNYUM TENCERE

Metal tencere ve tavaları temizlemek için karbonat kullanabilirsiniz, ancak alüminyum eşyaları temizlerken dikkatli olmalısınız. Hızlıca kullanır ve durularsanız sorun olmayabilir, ancak karbonat karışımının yüzeyde çok uzun süre kalmasına izin vermek oksitlenmesine neden olabilir, bu da yüzeyin renk değiştirmesine neden olabilir.

ikinci-el-gumus-esyalar.jpg

ANTİK GÜMÜŞ

Karbonat ile çatal bıçak takımlarını hızlı ve kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz, ancak antika gümüşü temizlemek için kullanmayın. Karbonat gümüş üzerinde ovma etkisi yapabilir ve bu, sahip olduğunuz güzel antika gümüş eşyalara zarar verebilir.

basliksiz-9.jpg

ALTIN KAPLAMA SERVİS PARÇALARI

Pek çok kişinin tamamen altın tabaklara sahip olacağını düşünmüyoruz, ancak bazı insanlar altın detaylara sahip lüks bir sofra takımına sahip olabilir. Bunu düzgün bir şekilde temizlemek istiyorsanız, karbonat ile dikkatli olmalısınız. Tabakların altını ovma riskiyle karşı karşıyasınız ve bu çok yazık olur.

1-003.jpg

MERMER YÜZEYLER

Mermeri temizlemek için kabartma tozu kullanmak için bazı tavsiyeler okumama rağmen, taş üreticileri bunu önermiyor. Kabartma tozu sadece hafif aşındırıcı olsa da, tekrarlanan uygulamalar dolgu macununda aşınabilir. Belirlenmiş mermer temizleyicilere bağlı kalmak en iyisidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN