Sakın kahvenin telvesini çöpe dökmeyin! Ocağın üstüne koyun 2 dakika sonra mucizeye tanık olun

Sakın kahvenin telvesini çöpe dökmeyin! Ocağın üstüne koyun 2 dakika sonra mucizeye tanık olun

Havaların soğumasıyla balık sezonu açıldı. Güzelce tavada kızarmış hamsileri kim yemek istemez ki. Çoğu kişi evde balık kızartmak istemez. Çünkü lezzetle yediğimiz balık ardından kalıcı bir koku bırakır ve tüm evi sarar. Ev hanımlarının sürekli olarak şikayetçi olduğu bu durumdan kurtulmak istiyorsanız mutlaka bunu deneyin. Kahve telvesinin bu özelliğini görünce içmek yerine kaynatacaksınız. Sizde bu yöntemi kullanın balık yeme zevkinden mahrum kalmayın. İşte detaylar...

Güzel bir balık kızartmasına kim hayır diye bilir ki. Ancak balık evde kızartıldığında ardında kalıcı bir koku bırakır ve bir türlü geçmez. Ne kadar pencereleri açsanız da o koku kalır ve 2-3 gün geçmez. Ev hanımlarının şikayetçi olduğu bu durum için size pratik bir tarifle geldik. Bu yöntem ile balık yemeye doyacaksınız. Tek malzeme ile eviniz mis gibi kokacak. İşte balık kokusundan kurtulmanın yolu;

BU YÖNTEMİ DUYUNCA KAHVE TELVESİNİZİ ÇÖPE ATMAYACAKSINIZ

Evde balıklarınızı kızarttıktan sonra bu işlemi uygulayın ve evinizin mis gibi koksun. Balıkları kızartın ve ardından kahve telvesini ocağın üstüne döküp 2 dakika pişirin. Bu sayede eve sinen balık kokusundan anında kurtulacaksınız. Eviniz mis gibi kokacak.

kmgfgf-76.jpg

BALIK PİŞİRİRKEN KOKUSU NASIL ÖNLENİR?

  • Balık pişirme esnasında mutfağın bir köşesinde kokulu mum yakabilirsiniz. Bu mumlar balığın kokusunu içeri çekerek yayılmasını önler.
  • Bir yandan balığı kızartırken diğer yandan ocağın en küçük gözünde bir porselen kap içinde şeker eritebilirsiniz. Şekerin karamel yapısı balık kokusunu içine çeker.
  • Aynı şekilde ocak üzerinde limon kabuğu yakabilirsiniz.
  • Bir tencere içerisine su ve çubuk vanilya koyarak kaynatabilirsiniz. Bu karışım da balığın kokusunu içine çeker.
  • Balık pişirmeye başlamadan önce geniş bir kabın içerisine 2-3 yemek kaşığı karbonat döküp, ocağın yakınına bırakın. Karbonatlı su karışımı balık kokusunu emer ve yayılmasını önler. Ayrıca bu karbonatlı suyu pişirme işleminden sonra tavayı yıkamak için de kullanabilirsiniz. Tavanızda balık kokusundan eser kalmaz.

kmgfgf-75.jpg

MUTFAKTAN BALIK KOKUSU NASIL ÇIKAR?

Eğer balıklarınızı fırında yapıyorsanız, balıkların arasına defne yaprağı ve limon döşeyin. Bu işlem hem fırınınızın kokmasını önler hem de balık kokularının mutfağa yayılmasını engeller.

  • Balık kızartırken tavanın içine bir miktar maydanoz eklerseniz balık kokusunun diğer odalara yayılmasını önleyebilirsiniz.
  • Mandalina, limon, portakal ve greyfurt kabuklarını bir tavanın içinde kavurduğunuzda mutfakta oluşan balık kokularını yok edebilirsiniz.
  • Teflon bir tavaya 1-2 yemek kaşığı siyah kuru çay ekleyip kavurun. Tavadan dumanlar çıkmaya başladığında ocağın altını kapatın. Kavrulmuş siyah kuru çay balık kokusunu emer.
  • Bir boş tava içerisine bir paket toz vanilya koyun ve kavurun. Bir süre sonra altını kapattığınızda vanilya kokusunun balık kokusunu bastırdığını ve yok ettiğini görürsünüz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN