Salatalığın üzerine yumurta kırın mucizeye tanık olun! Çok az bilinen bu basit tarif tüm hayatınızı değiştirecek

Salatalığın üzerine yumurta kırın mucizeye tanık olun! Çok az bilinen bu basit tarif tüm hayatınızı değiştirecek

Salatalıklar, lezzetli olmaları ve sizin için iyi olmaları gibi basit nedenlerle uzun zamandır her sağlıklı salatanın temelini oluşturuyor. Ancak, kırışıklıklarla savaşan, cildi yumuşatan faydaları elde etmek için bütün gün salatalık yemek zorunda değilsiniz. Çiğ salatalığı cildinize sürmek veya diğer malzemelerle karıştırarak bir salatalık yüz maskesi yapmak bile mükemmel sonuçlar verebilir.

Salatalık, vücudu serinletmeye yardımcı olduğu için en çok tüketilen sebzedir. Besinlerle yüklüdür ve cilt ve vücut için faydalıdır. Peki salatalık neden bu kadar popüler? Salatalık kolesterol içermez ve harika bir diyet lifi kaynağıdır ve kabızlığı en aza indirmeye yardımcı olur. Ayrıca lutein, karotenler, zeaksantin gibi antioksidanlar ile A ve C vitaminleri içerir. Bunlar vücudunuzu yaşlanmaya ve diğer bazı hastalıklara yol açan reaktif oksijen türlerinden korur

Salatalık, yediğinizde vücudunuza çok iyi gelmesiyle aynı nedenlerle cildinize uygulandığında harikadır.

  • Antioksidanlarla dolu.
  • Anti-enflamatuarlarla dolu.
  • A, B1, C vitaminleri, biotin ve potasyum gibi faydalı besinler içerir.

Salatalık ayrıca:

  • hafifletir.
  • Aydınlatır.
  • Hidratlar.
  • Tonlar.

Ve tabiri caizse bu gerçekten buzdağının sadece görünen kısmı. Salatalık, cilt bakımı rutininize gerçekten harika bir ektir. Salatalık antioksidanlar açısından zengindir ve serinletici özelliği cildinizi canlandırmaya yardımcı olur. Salatalık cildinizi yatıştırmak, şişkinliği ve su tutmayı azaltmak için birçok şekilde kullanılabilir. Yağlı cilt üzerinde harikalar yaratır ve farklı ev ilaçlarında kullanılabilir. Bunu cilt bakımı rutininize dahil etmenin basit yolunu sizinle paylaşıyoruz. Bu doğal ev yapımı salatalık yüz maskesi cildinizi kesinlikle taze, esnek ve parlak yapacaktır. Parlayan cildinizi geri kazanmak için bu ev ilacını haftada 4 kez kullanın!

shutterstock-668389972.jpg

SALATALIĞIN ÜZERİNE YUMURTA KIRIN MUCİZEYE TANIK OLUN! ÇOK AZ BİLİNEN BU BASİT TARİF TÜM HAYATINIZI DEĞİŞTİRECEK

Gözeneklerinizi küçültmek ve cildinizi sıkılaştırmak için salatalık ve yumurta akı kullanarak hızlı bir yüz maskesi hazırlayabilirsiniz. Salatalık, cilt tahrişini yatıştıran ve şişliği azaltan C vitamini ve kafeik asit içerir ve yumurta akı, cildinizi sıkılaştırmaya yardımcı olan büzücü özelliklere sahiptir.

MALZEMELER

1 adet salatalık

1 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı pirinç unu

UYGULANIŞI

Bu maskeyi yapmak için salatalığı rendeleyip suyunu süzüyoruz. Bir yumurta sarısını salatalık suyuna döküyoruz. Bir tatlı kaşığı pirinç unu ekliyoruz ve pürüzsüz bir macun yapmak için iyice karıştıralım. Elde ettiğimiz karışımı cildimizdeki lekelere sürüyoruz ve yarım saat sonra yıkıyoruz. Lekelerden eser kalmıyor. Haftada 4 kez bun kürü kullanabilirsiniz. Bütün cilt lekelerine karşı etkili bir kür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN